Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Τιμές για Αντλίες Θερμότητας

Πώς να επιλέξω αντλία θερμότητας! Τιμές Αντλιών...

Όπως γίνεται πάντα σε μία αναπτυσσόμενη αγορά (το ίδιο έγινε με τα φωτοβολταικά πριν μια πενταετία και κάποιοι σήμερα που επέλεξαν το εύκολο και γρήγορο κέρδος "κλαίνε με μαύρο δάκρυ" καθώς ολόκληρα έργα MW με χαμηλής ποιότητας πλαίσια είτε υπολειτουργούν είτε παίρνουν φωτιές!) έτσι και στις αντλίες θερμότητας ο καταναλωτής έχει πληθώρα επιλογών. Οι διαφορές για ακόμη μία φορά είναι τεράστιες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την αξιοπιστία των μηχανημάτων σε σύγκριση με τις τιμές που μπορεί να συναντήσει κανείς.

Οι τιμές των αντλιών θερμότητας διαφοροποιούνται τόσο πολύ που κανείς νομίζει ότι είτε έχει να κάνει με κερδοσκόπους, είτε με "τσαρλατάνους".

Πολύ συχνά κάποιος που ψάχνει για αντλία θερμότητας θα βρεί τιμές των 4.000€ με την εγκατάσταση και 8.000€ για ακριβώς την ίδια ισχύ.

Πώς όμως μπορεί κανείς να προστατευθεί και να μην πληρώσει δύο φορές για το ίδιο πράγμα (για παράδειγμα αν χαλάσει το μηχάνημα σε 1 χρόνο) ή να μην πληρώσει εξ΄αρχής διπλά για την ίδια αντλία?

Στην ενότητα αυτή προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον καταναλωτή στην επιλογή της κατάλληλης, ποιτικής αντλίας θερμότητας στην καλύτερη δυνατή τιμή. Δίνουμε τα κριτήρια εκείνα που βοηθούν προς την κατεύθυνση της ορθής επιλογής.

Αρχικά θα πρέπει ο καταναλωτής να γνωρίζει ότι σε αντίθεση με τα φωτοβολταικά που όλες οι εταιρείες το 2003 ήταν λίγο πολύ καινούριες, στις αντλίες θερμότητας δεν ισχύει αυτό. Οι αντλίες θερμότητας υπάρχουν σχεδόν από το 1920 (Σκωτία) ενώ η θεωρητική αρχή πάει πίσω στο 1820! Συνεπώς υπάρχουν εταιρείες στον τομέα εδώ και πάνω από μισό αιώνα οι οποίες έχουν την εμπειρία και δίνουν εκείνες τις εγγυήσεις αξιοπιστίας που απαιτούνται χωρίς ερωτηματικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε εταιρείες όπως η Daikin, η Mitsubishi, η Hitachi, η Carrier, η Toshiba και αρκετές άλλες οι οποίες κατασκευάζουν για πάνω από 50 έτη αντλίες θερμότητας.

Συνεπώς εταιρείες που εμφανίστηκαν τα τελευταία 2-3 χρόνια πρέπει να αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό και επιφυλακτικότητα ως προς την ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων τους.

Πάνω στην αρχική αυτή τοποθέτηση στηρίζεται και το δεύτερο σημείο προσοχής το οποίο είναι οι εγγυήσεις και το service των αντλιών θερμότητας. Δεν θέλει πολύ συζήτηση πάνω στο ποιές είναι οι εταιρείες αυτές που μπορούν να εγγυηθούν τα παραπάνω.

Επιπλέον, εταιρείες οι οποίες έχουν πατεντάρει παγκοσμίως για παράδειγμα τον διπλό ψυκτικό κύκλο για παροχή υψηλών θερμοκρασιών πίσω στο 1980 το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πολύ πιο μπροστά σε ποιότητα και απόδοση από τις υπόλοιπες που απλά αντιγράφουν.

Αναφορικά με την απόδοση αντλιών θερμότητας (όπως αναλύεται και στην σχετική υποσελίδα), όλες οι αντλίες γράφουν για ένα ξερό CoP 4! Πρέπει να τονιστεί ότι το cop μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος καθώς και νερού προσαγωγής. Έτσι άλλο είναι το cop όταν έχουμε θερμοκρασία 10oC και ζητείται νερό 35oC και άλλο όταν έχουμε -10oC και απαιτείται θερμοκρασία νερού προσαγωγής 70oC!! 

Για να λυθεί το παραπάνω ζήτημα ο καταναλωτής θα πρέπει να ζητάει στοιχεία απόδοσης πιστοποιημένα από τον Ευρωπαικό φορέα Eurovent. Εκεί μετρήθηκαν οι αντλίες σε ίδιες συνθήκες και είναι εφικτή η απευθείας σύγκρισή τους.

Περιττό να αναφερθεί ότι όποια αντλία δεν έχει θέσει εαυτόν στη διάθεση της Eurovent για μέτρηση, μάλλον δεν χρειάζεται καν να λαμβάνεται υπόψην στη σύγκρισή μας.

Μην ξεχάσετε επίσης να τσεκάρετε τη στάθμη θορύβου μίας αντλίας θερμότητας.

Καθοριστικό ρόλο επίσης στη διαμόρφωση της τιμής μίας αντλίας θερμότητας παίζουν και τεχνικά στοιχεία όπως το είδος του συμπιεστή, η βαλβίδα εκτόνωσης, το ψυκτικό υγρό (R407, R410 κλπ.) και άλλα τα οποία είναι εκτός στόχου της συγκεκριμένης ενότητας.

Από την άλλη σημαντικό ρόλο στην τιμή παίζει και η ποιότητα της εγκατάστασης. Στην ενότητα εγκατάσταση αντλίας θερμότητας αναλύονται επιμέρους χαρακτηριστικά. Συνοπτικά αναφέρεται, η διατομή χαλκοσωλήνα, η διατομή καλωδίων, το πάχος της μόνωσης, η χρήση ασφαλιστικών μέσων (υδραυλικών, ψυκτικών και ηλεκτρικών) αποτελούν βασικά υλικά τα οποία επηρεάζουν την τιμή μίας εγκατάστασης αντλίας θερμότητας.

τιμες για αντλίες θερμότητας

Περισσότερες πληροφορίες για Τιμές για Αντλίες Θερμότητας

Καλέστε μας στο 210 3217895 ώστε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άλλοι 100 λόγοι για να μας επιλέξετε.