Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Εξοικονόμηση με Αντλία Θερμότητας

Οι Ελληνικές κατοικίες «αιμορραγούν» ενεργειακά σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος. Οι Έλληνες καταναλώνουμε το μεγαλύτερο ποσό ενέργειας ανα κάτοικο για θέρμανση (22κιλά πετρέλαιο ανα τετραγωνικό κατοικίας).

Εύκολα λοιπόν διαφαίνεται ότι η επιλογή του κατάλληλου συστήματος θέρμανσης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ορθή, οικονομική λειτουργία της σύγχρονης ελληνικής κατοικίας.

Η ραγδαία αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου οδηγεί στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης είτε με χρήση βιομάζας είτε ακόμη και με χρήση ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο παραμένει πολύ φθηνότερο συγκριτικά με το πετρέλαιο στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί σωστά (προφανώς όχι με ηλεκτρικά αερόθερμα, θερμάστρες κλπ.).

κατανάλωση θερμικής ενέργειας για θέρμανση

Παρακάτω παρουσιάζεται η γνωστή πλέον σε όλους έκθεση σύγκρισης των τρόπων θέρμανσης την οποία διενήργησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το χειμώνα του 2013. 

Κόστος θέρμανσης ανάλογα με τύπο

Δρ. Εμμανουήλ Κακκαράς et als., "Σύγκριση κόστους θέρμανσης από διάφορες τεχνολογίες", Εργαστήριο Λεβήτων τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Ιανουάριος 2013.

Από την παραπάνω εικόνα είναι φανερό ότι αν πάρουμε σαν βάση αναφοράς το κόστος θέρμανσης ενός σπιτιού με πετρέλαιο τότε ο μόνος τρόπος μείωσης αυτού του κόστους πάνω από 50% είναι η χρήση αντλιών θερμότητας.

Φυσικά το μεγάλο αρχικό κόστος της χρήσης αντλιών θερμότητας δεν κάνει την επένδυση ελκυστική για όλα τα σπίτια.

Για παράδειγμα μία κατοικία 80τμ η οποία για λόγους οικονομίας και μόνο καταναλώνει 1000 λίτρα πετρέλαιο (1.300€) ετησίως θα πρέπει να δώσει αρχικό κεφάλαιο περίπου 7-8000€ (εξετάζουμε πάντα το κόστος ποιοτικών υλικών και εγκατάστασης - Daikin, NIBE) για να εξοικονομήσει 600-700€ ετησίως. Χρόνος απόσβεσης 10 έτη.

Αντίστοιχα κατοικία 300τμ η οποία καταναλώνει 5000λίτρα πετρέλαιο (6.500€) ετησίως θα δώσει περίπου 15.000€ για να μειώσει το κόστος θέρμανσης κατά 4.000€. Χρόνος απόσβεσης 4 έτη.

Βλέπουμε λοιπόν πόσο διαφορετικές προσεγγίσεις μπορούν να υπάρξουν σε δύο διαφοερετικές κατοικίες. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι στην αγορά κυκλοφορούν αντλίες (Κινέζικες στην πλειονότητα) εξαιρετικά οικονομικές οι οποίες αν κάνουν αυτά που υπόσχονται συμφέρουν οποιοδήποτε σπίτι (έχουμε δει αντλίες μαζί με εγκατάσταση στα 3.000€)! Η "ΜΠ Energy Solutions" επιλέγει τον δύσκολο δρόμο της ποιότητας και δεν εμπιστεύεται εύκολα prospectus μηχανημάτων που δεν έχουν δοκιμαστεί στην πράξη (προσοχή πάντα οι αντλίες να έχουν αξιολογηθεί κατα Eurovent). Γι αυτό σε εμάς θα βρείτε τις ποιοτικότερες αντλίες θερμότητας σε εξαιρετικές τιμές σε σχέση με την απόλυτη πάντα αξιοπιστία.

Η "ΜΠ Energy Solutions" μετά από δεκάδες εγκαταστάσεις αντλιών θερμότητας τον τελευταίο χρόνο σας διαβεβαιώνει με πραγματικά δεδομένα μειώσεις που αγγίζουν το 60-70% σε σύγκριση με το πετρέλαιο. Επίσης εγκαθιστώντας ένα σύστημα φωτοβολταϊκών αυτοπαραγωγής μπορεί να εκμηδενιστεί το κόστος θέρμανσης ενός σπιτιού (ενώ με το πετρέλαιο όχι).

Καλέστε μας στο 2103217895 να εξετάσουμε την περίπτωσή σας εντελώς δωρεάν και να καταλήξουμε εαν σας συμφέρει η εγκατάσταση μίας αντλίας θερμότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για Εξοικονόμηση με Αντλία Θερμότητας

Καλέστε μας στο 210 3217895 ώστε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άλλοι 100 λόγοι για να μας επιλέξετε.