Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Ανεμογεννήτριες για αυτόνομα φωτοβολταϊκά

Οι ανεμογεννήτριες για αυτόνομα φωτοβολταϊκά αποτελούν πολύ σημαντικό τμήμα του συστήματος κυρίως όταν απαιτείται ενέργεια τους χειμερινούς μήνες σε αυτόνομο σύστημα ρευματοδότησης χωρίς ΔΕΗ. Πολύ συχνά ζητείται η προσθήκη ανεμογεννήτριας ή ανεμογεννητριών σε αυτονομα φωτοβολταικα συστήματα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ανεμογεννήτριες για αυτονομα φωτοβολταικα συλλέγουν την αιολική ενέργεια και με τη βοήθεια ρυθμιστών φόρτισης την συσσωρεύον στις μπαταρίες ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος. Η προσθήκη ανεμογεννήτριας αποτελεί κρίσιμη επιλογή κυρίως σε μόνιμες κατοικίες με μεγάλο φορτίο το χειμώνα. Δείτε τιμές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα με ανεμογεννήτριες.

Η MP-Energy έχει επιλέξει, δοκιμάσει και χρησιμοποιήσει μερικές από τις πιο αξιόπιστες και οικονομικές ανεμογεννήτριες για αυτονομα φωτοβολταικα συστήματα:

-Ανεμογεννήτρια Air-Breeze Marine 200W με ενσωματωμένο ρυθμιστή φόρτισης -> 790€+ΦΠΑ

 

-Ανεμογεννήτρια Land 400 (400Watts) με ενσωματωμένο ρυθμιστή φόρτισης -> 990€+ΦΠΑ

-Ανεμογεννήτρια Sunnily X-400 (400Watts) +εξωτερικός ρυθμιστής φόρτισης -> 1.300€+ΦΠΑ

-Ανεμογεννήτρια Sunnily Χ-600 (600Watts) +εξωτερικός ρυθμιστής φόρτισης με οθόνη -> 1.550€+ΦΠΑ

-Ανεμογεννήτρια Future Energy - Air Force1 (1100Watts) +εξωτερικός ρυθμιστής φόρτισης με οθόνη -> 2.950€+ΦΠΑ

-Ανεμογεννήτρια Whisper 200 (1000Watts) +εξωτερικός ρυθμιστής φόρτισης με οθόνη -> 3.200+ΦΠΑ

-Ανεμογεννήτρια Sunnily Χ-2000 (2000Watts) +εξωτερικός ρυθμιστής φόρτισης με οθόνη -> 3.250€+ΦΠΑ

Κόστος ιστού ανάλογα με την Ανεμογεννήτρια από 300-1000€+ΦΠΑ

Η επιλογή μίας ανεμογεννήτριας για ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό όμως δεν είναι τόσο απλό θέμα όπως ένα φωτοβολταϊκό καθώς όχι μόνο η ποιότητά τους διαφέρει πολύ αλλά ταυτόχρονα δεν ενδείκνυται η τοποθέτησή της σε όλες τις τοποθεσίες καθώς το αιολικό δυναμικό δεν έχει στην Ελλάδα τη σχετική ομοιομορφία που έχει το ηλιακό δυναμικό.

Μία ανεμογεννήτρια με τη βοήθεια του ανέμου κινεί ένα πηνίο το οποίο περιστρεφόμενο επάγει τάση σε ένα δεύτερο κατάλληλα τοποθετημένο πηνίο (ρότορας-στάτορας).

Ανάλογα με την ταχύτητα του ανέμου επηρεαζεται η ταχύτητα περιστροφής των πτερυγίων και κατα συνέπεια η ισχύς που παράγει η ανεμογεννήτρια.

Οι ανεμογεννήτριες για αυτόνομα φωτοβολταικα συνήθως είναι οριζόντιου άξονα όπως αυτή της φωτογραφίας (με τον άξονα περιστροφής δηλαδή παράλληλο στο έδαφος).

Χαρακτηριστικά μεγέθη μίας ανεμογεννήτριας είναι η ονομαστική ισχύς της (όπως είπαμε η ισχύς εξαρτάται από την ταχύτητα του ανέμου γι αυτό και για ακριβέστερη ανάλυση δίνεται το διάγραμμα της ανεμογεννήτριας), η τάση λειτουργίας της (συνήθως 24V ή 48V για μικρές ανεμογεννήτριες από 200Watts μέχρι 2000Watts), η διάμετρος της πτερωτής, η ταχύτητα έναρξης λειτουργίας, η ταχύτητα διακοπής λειτουργίας κ.α.

Πρώτο μέλημα του σχεδιαστή-μηχανικού είναι αν απαιτείται η χρήση μίας ανεμογεννήτριας, εν συνεχεία αν πρόκειται πραγματικά να βοηθήσει ένα αυτόνομο φωτοβολταικό σύστημα και τέλος να επιλέξει την κατάλληλη ανεμογεννήτρια.

Μία ανεμογεννήτρια για αυτόνομο φωτοβολταϊκό είναι αναγκαία όταν ζητείται φορτίο το χειμώνα που η ηλιακή ακτινοβολία είναι μειωμένη καθώς και τις νύχτες. Επίσης σε περιοχές όπου υπάρχει μελτέμι το καλοκαίρι μπορεί να εξεταστεί η χρησιμοποίηση της.

Αν σιγουρετούμε για την χρησιμότητα της προσθήκης μίας ανεμογεννήτριας στο αυτόνομο φωτοβολταϊκό μας τότε πρέπει να δούμε περιοχικά αν θα αποδώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε ανάλογα με το τοπικό αιολικό δυναμικό.

Στον παρακάτω χάρτη φαίνονται οι περιοχές με αυξημένο αιολικό δυναμικό καθ'όλη τη διάρκεια του έτους στην Ελλάδα.

αιολικο δυναμικο

Η "ΜΠ Energy Solutions" έχει στη διάθεσή της χάρτες και μετρήσεις αιολικού δυναμικού σε μεγαλύτερη ανάλυση για τοπικές μελέτες.

Στη συνέχεια υπολογίζεται η συνεισφορά μίας ανεμογεννήτριας στο αυτόνομο φωτοβολταικο σύστημα ανάλογα με τη μέση ταχύτητα του ανέμου στην περιοχή και με τη βοήθεια διαγραμμάτων ανεμογεννητριών που δίνονται από τους κατασκευαστές. Με τον τρόπο αυτό επιλέγεται η ισχύς της ανεμογεννήτριας που θα επιλεγεί.

Στο σημείο αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη η χωρητικότητα των μπαταριών, η απαιτούμενη αυτονομία από το χρήστη, τα φορτία που θα χρησιμοποιηθούν όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια και μία σειρά ακόμη από παραμέτρους.

Για παράδειγμα αν απαιτούνται 2 μέρες αυτονομίας, ο χρήστης πρόκειται να έχει ανάγκη 5kWh/μέρα, έχουμε διαθέσιμες προς κατανάλωση 8kWh στη συστοιχεία μπαταριών (άρα 4kWh/μέρα) απαιτούνται 1kWh/μέρα τουλάχιστον (χωρίς να φορτίσουμε καθόλου τις μπαταρίες) από την ανεμογεννήτρια (αν είμαστε τυχεροί και έχει άνεμο). Λαμβάνοντας από τους χάρτες αιολικού δυναμικού πχ μέση ετήσια ταχύτητα ανέμου 6m/sec βλέπουμε από το παρακάτω διάγραμμα ανεμογεννήτριας ότι οριακά θα βοηθήσει την κατάσταση δίνοντας 50kWh το μήνα, συνεπώς 1,5kWh τη μέρα.

ανεμογεννητριες για αυτονομα φωτοβολταικα

Η "ΜΠ Energy Solutions" με την πολυετή πείρα της σε αυτόνομα συστήματα παροχής ενέργειας είναι σε θέση να σας βοηθήσει στην επιλογή της σύνθεσης του κατάλληλου συστήματος είτε με ανεμογεννήτρια είτε χωρίς.

Δείτε προσφορές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα με ανεμογεννήτριες για αυτόνομα φωτοβολταικα.

Αν ενδιαφέρεστε για ανεμογεννήτρια για αυτόνομο φωτοβολταϊκό καλέστε μας στο 2103217895.

Καλέστε μας στο 210 3217895 ώστε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άλλοι 100 λόγοι για να μας επιλέξετε.