Καλέστε μας στο 210-321-7895 για δωρεάν μελέτη και προσφορά
Εξασφαλίζοντας το ενεργειακό μας μέλλον

Για Εξοχικό

Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό για Εξοχικό

Ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελεί την καλύτερη λύση για την αυτονομη ηλεκτροδότηση μίας εξοχικής κατοικίας. Με ανεμογεννήτρια ή χωρίς (ανάλογα με το αιολικό δυναμικό της περιοχής) ένα αυτόνομο σύστημα μπορεί να καλύψει άριστα τις ανάγκες σε ρεύμα για ένα εξοχικό σπίτι.

Βασικό χαρακτηριστικό των εξοχικών σπιτιών που τα κάνει ιδανικά για αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι η κατα κόρον χρήση τους το καλοκαίρι οπότε και η ηλιοφάνεια είναι μεγαλύτερη (σε ώρες και σε ένταση ηλιακής ακτινοβολίας).

Η ιδιαιτερότητα αυτή της περιοδικής χρήσης σε ρευμα των εξοχικών κατοικιών καθιστά σημαντική και την σωστή σχεδίαση του αυτόνομου φωτοβολταϊκού από τον μηχανικό-μελετητή. Πρέπει να ληφθεί υπόψη η ισχυρή ηλιοφάνεια, οι ψηλές θερμοκρασίες και η υψηλή ζήτηση σε συγκεκριμένα φορτία (ρευμα). Πρέπει να επιλεγούν ο κατάλληλος αριθμός πλαισίων και μπαταριών που θα καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες σε ρευμα για εξοχικο. Γενικά, ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό για εξοχική κατοικία μπορεί να καλύπτει από φώτα, ψυγείο, τηλεόραση, ραδιόφωνο και ανεμιστήρα σε ένα χαμηλό κόστος (2-3.000€ για ένα αξιόπιστο σύστημα που θα διαρκέσουν οι μπαταρίες του πάνω από 7 χρόνια).

Τεχνικές λεπτομέρειες για αυτόνομα για εξοχικό:

Αυτόνομα φωτοβολταικα

Εξίσου σημαντική με τη σχεδίαση του αυτόνομου φωτοβολταϊκού για εξοχικό σπίτι είναι και η επιλογή των κατάλληλων υλικών. Βασικό μέλημα είναι η αντοχή στο χρόνο, στις ακραίες συνθήκες (συνήθως λειτουργούν έντονα το καλοκαίρι υπό ζέστη ενώ πρέπει να ανθίστανται σε αλμυρό περιβάλλον και ισχυρούς ανέμους καθώς συνήθως είναι κοντά στη θάλασσα). Πρέπει να επιλεγούν κατάλληλες βάσεις στήριξης των φωτοβολταϊκών (ανοδιωμένο αλουμίνιο) καθώς και φωτοβολταϊκά πλαίσια ανθεκτικά σε αλάτι. Παρομοίως οι αντιστροφείς θα πρέπει να έχουν υψηλή απόδοση σε υψηλές θερμοκρασίες. Μία από τις χαρακτηριστικές καμπύλες των αυτόνομων αντιστροφέων είναι η καμπύλη απόδοσης ως προς την θερμοκρασία (derating curve). Ένας αντιστροφέας δηλαδή των 3.000Watt στους 25oC στους 40οC μπορεί να σηκώσει πχ 2.500Watt δίνοντας στα 220V ρευμα κοντά στα 10Α.

Πολύ κρίσιμο παράγοντα στο σχεδιασμό και την επιλογή υλικών για τα αυτόνομα φωτοβολταϊκα για εξοχικό είναι τα μεγάλα χρονικά διαστήματα που δεν υπάρχει ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί σωστά το χαρακτηριστικό αυτό και να μην γυρίσουμε το επόμενο καλοκαίρι στο εξοχικό μας και οι μπαταρίες για παράδειγμα έχουν ήδη γεράσει είναι η σωστή επιλογή ρυθμιστή φόρτισης και μπαταριών. Χωρίς να κουράσουμε με τεχνικές λεπτομέρειες συνοψίζουμε ότι οι "έξυπνοι" MPPT φορτιστές δεν "κουράζουν" τις μπαταρίες αντιθέτως τις αναζωογονούν ανα τακτά διαστήματα που εμείς ορίζουμε (πχ κάθε 60 μέρες) κάνοντας εξισορρόπηση (equalization) φορτίζοντας την συστοιχία μπαταριών για ορισμένο διάστημα (1 ώρα συνήθως) σε συγκεκριμένη τάση (αρκετά ψηλότερα από την ονομαστική τάση).

Η MP Energy Solutions με την πολυετή εμπειρία της σε αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα μπορεί να σας προτείνει το πιο αξιόπιστο σύστημα για το εξοχικό σας στις καλύτερες τιμές. Καλέστε μας στο 210 3217895 για περισσότερες πληροφορίες και μία εξειδικευμένη και εμπεριστατωμένη μελέτη σχετικά με αυτονομία ρεύματος για εξοχικό.

Προσφορές για αυτόνομο για εξοχικό!

αυτονομα φωτοβολταικα για εξοχικο