Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Αυτονομα φωτοβολταικα για Επιχειρησεισ

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά είναι συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με εκμετάλλευση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και κυρίως του ήλιου (φωτοβολταικα) και του ανέμου (ανεμογεννήτριες).

Τα τελευταία χρόνια, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για επιχειρήσεις, η αύξηση του τουρισμού (κάθε παραλία έχει και μία καντίνα με γεννήτρια υψηλής ηχητικής όχλησης) και οι διακοπές ρεύματος (Σαντορίνη 2013), έχουν ωθήσει πολλές επιχειρήσεις στην ανεύρεση εναλλακτικού τρόπου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά συστήματα και ανεμογεννήτριες.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη για αυτόνομα φωτοβολταϊκά είναι δύο ειδών. Είναι οι επιχειρήσεις που είναι απομακρυσμένες από το δίκτυο της ΔΕΗ και χρειάζονται πλήρως αυτόνομη ηλεκτροδότηση και είναι και οι επιχειρήσεις που είναι διασυνδεδεμένες με τη ΔΕΗ αλλά είτε θέλουν εξοικονόμηση χρημάτων είτε αδιάλειπτη παροχή κατά τη διάρκεια black-out (Σαντορίνη 2013).

Η πιο συνηθισμένη μορφή επιχείρησης στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί αυτόνομα φωτοβολταϊκά είναι οι καντίνες σε απομακρυσμένες ερημικές παραλίες. Οι ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια περιορίζονται σε 1 ή 2 ψυγεία τύπου coca-cola και κάποιες μηχανές καφέ, φωτισμό, τοστιέρες κλπ. Ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό για καντίνα λόγω του περιορισμένου εμβαδού είναι δύσκολο να τροφοδοτήσει πλήρως τα συγκεκριμένα φορτία (τα ψυγεία για παράδειγμα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και λόγω της συχνής χρήσης -απώλεια ψυχρότητας- μπορεί να καταναλώνουν ακόμη και 20kWh ημερησίως το καθένα!) χωρίς την υποβοήθηση γεννήτριας υγρών καυσίμων (βενζίνη, πετρέλαιο). Το θετικό είναι ότι την ημέρα που αποδίδουν τα αυτονομα φωτοβολταικα συμπίπτει με τη λειτουργία της καντίνας. Κατα συνέπεια δύναται το φωτοβολταϊκό να στηρίζει τη λειτουργία κατά τη διάρκεια της μέρας (αποφεύγοντας την χρήση της γεννήτριας που κάνει θόρυβο και ενοχλεί τους λουόμενους και τη νύχτα να αναλαμβάνουν οι μπαταρίες με την περιοδική βοήθεια της γεννήτριας).

Το θετικό με τις Ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι ότι η μέγιστη απόδοση εποχιακά των φωτοβολταϊκών συμπίπτει με τις ανάγκες σε ενέργεια καθώς είναι κυρίως θερινής λειτουργίας.

Η δεύτερη μεγάλη κατηγορία επιχειρήσεων που απαιτούν αδιάλειπτη λειτουργία με αυτόνομα φωτοβολταϊκά είναι τουριστικές επιχειρήσεις όπως μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Επισης μετά την άσχημη εμπειρία της Σαντορίνης το 2013 πολλές επιχειρήσεις με ευαίσθητα προϊόντα όπως κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστία, μινι μάρκετ κλπ αναζήτησαν την αξιοπιστία ενός ποιοτικού αυτόνομου συστήματος ηλεκτροδότησης.

Για τον μηχανικό-σχεδιαστή ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού για επιχείρηση οι προκλήσεις είναι πολλές, καθώς απαιτείται αδιάλειπτη και αξιόπιστη λειτουργία (δεν επιτρέπεται μία επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια να έχει black out 15 Αυγούστου με πληρότητα στο 100% ή ένα ζαχαροπλαστείο να "μείνει" από ρεύμα σε ενδεχόμενο μπλακ αουτ της ΔΕΗ).

Τα αυτόνομα φωτοβολταικα για επιχειρήσεις είναι συνήθως τριφασικά (3 αντιστροφείς ή τριφασικοί αντιστροφείς), απαιτούν μεγάλη στιγμιαία ισχύ (μεγάλοι αντιστροφείς σε ισχύ), χρειάζονται πολλή ενέργεια την ημέρα (μεγάλο φωτοβολταϊκό σύστημα) αλλά και τη νύχτα ή σε συννεφιά (μεγάλη μπαταρία -συστοιχία συσσωρευτών).

Έτσι απαiτείται συνήθως η λογική διασύνδεσης σε εναλλασσόμενο ρεύμα (με εξοπλισμό συνήθως της Γερμανικής εταιρείας που πρωτοεισήγαγε την τεχνική αυτή την SMA). Κατα την τεχνική αυτή διασύνδεσης σε AC τα φωτοβολταϊκά διασυνδέονται μέσω αντιστροφέα απευθείας με το φορτίο και όχι μέσω ρυθμιστή φόρτισης με τις μπαταρίες. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι απώλειες μετατροπών αλλά και αυξάνεται ο χρόνος ζωής της μπαταρίας αφού εάν κατά την ηλιοφάνεια απαιτείται ενέργεια δεν θα "περάσει" από την μπαταρία για να δοθεί στο φορτίο.

αυτονομο φωτοβολταικο για επιχειρηση

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα για επιχειρήσεις έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τον μηχανικό που θα τα σχεδιάσει και από το τεχνικό τμήμα που θα τα υλοποιήσει. Απαιτείται εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση για αυτό η επιχείρηση που χρειάζεται ένα τέτοιο σύστημα θα πρέπει να απευθυνθεί μόνο σε εξειδικευμένες εταιρείες για αυτονομα φωτοβολταικα όπως είναι η MP-Energy Solutions.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν επιδοτήσεις από ΕΣΠΑ για να αποσβέσουν ταχύτατα την επένδυση σε αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Προσφορές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα για επιχειρήσεις!

Αν ενδιαφέρεστε για ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό για επιχείρηση καλέστε μας στο 2103217895. Δείτε τιμές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα.

Περισσότερες πληροφορίες για Αυτόνομα φωτοβολταικα για Επιχειρήσεις

Καλέστε μας στο 210 3217895 ώστε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άλλοι 100 λόγοι για να μας επιλέξετε.