Καλέστε μας στο 210-321-7895 για δωρεάν μελέτη και προσφορά
Εξασφαλίζοντας το ενεργειακό μας μέλλον

Back-up

Τα αυτόνομα συστήματα με αποθήκευση μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάλλιστα ως back-up συστήματα αδιάλειπτης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε οικονομικότερο κόστος σε σύγκριση με ένα ups και με απόδοση πολλές φορές ποιοτικότερη και σε χρονική διάρκεια αλλά και σε καθαρότητα ημιτόνου από αρμονικές που "γεράζουν" τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Με ή χωρίς φωτοβολταϊκά ένα αυτόνομο σύστημα back-up μπορεί να πρέχει ηλεκτρική ενέργεια από μπαταρίες οι οποίες ανάλογα με την χωρητικότητά τους αντέχουν το φορτίο για συγκεκριμένο χρόνο. Αν υπάρχουν φωτοβολταϊκά το σύστημα μπορεί να επεκτείνει το χρόνο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας χρονικά.

Συνήθως αποτελούνται μόνο από τη συστοιχία των συσσωρευτών και έναν αντιστροφέα ο οποίος μετατρέπει την συνεχή τάση των συσσωρευτών σε εναλλασσόμενη. Ο αντιστροφέας είναι και φορτιστής μπαταριών (inverter charger) με την είσοδο AC-in συνδεδεμένη στο δίκτυο ώστε όσο υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα να κρατάει τις μπαταρίες φορτισμένες. Αν ο αντιστροφέας δεν είναι και φορτιστής μπορεί να τοποθετηθεί εξωτερικά ένας φορτιστής μπαταριών.

Το σύστημα πρέπει να σχεδιαστεί από έμπειρο μηχανικό σε αυτονομα φωτοβολταικα και να προγραμματιστεί σωστά ώστε να υπάρχει το κατάλληλο επίπεδο φόρτισης των μπαταριών για την τροφοδότηση του φορτίου σε περίπτωση black-out αλλά και να αποφευχθεί αναίτια γήρανση των συσσωρευτών (bulk charge- float charge).

Promo Side 5
Καλέστε μας
210-321-7895
για δωρεάν μελέτη και προσφορά