Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Τιμές για αυτόνομα φωτοβολταικα

Οι τιμές για αυτονομα φωτοβολταικα έχουν πέσει ραγδαία την τελευταία πενταετία. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας έχει στρέψει τον Έλληνα σε μια προσπάθεια μείωσης της πάγιας αυτής δαπάνης. Οι προσπάθειες πέρα από την εξοικονόμηση σε επίπεδο αλλαγής συσκευών με οικονομικότερες ενεργειακά επικεντρώνονται στην αντικατάσταση των συμβατικών μορφών ενέργειας με ήπιες μορφές ακόμη και στο επίπεδο του κάθε σπιτιού ξεχωριστά.

Δείτε όλες τις προσφορές μας για αυτόνομα φωτοβολταϊκά.

Το ενδιαφέρον του μέσου νοικοκυριού έχει επικεντρωθεί στα αυτόνομα φωτοβολταικά τα οποία θα δώσουν την δυνατότητα μείωσης του λογαριασμού ρεύματος (ΔΕΗ) ακόμη και εκμηδένισής του.

Όσο περισσότερο ψάξει ο καταναλωτής το πιο πιθανό είναι να μπερδευτεί με τα διάφορα φωτοβολταικά κιτ, τις προσφορές και τις τιμές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα.

Οι τιμές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες ευρώ μέχρι πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ανάλογα με τις δυνατότητες του συστήματος και το μέγεθός του μπορεί κανείς να βρεί μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές. Συνοπτικά αναφέρουμε ότι η τιμή ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκόυ για τροχόσπιτο ή τροχοβίλα κυμαίνεται από 1.000€ έως 3.000€, για μία εξοχική κατοικία από 2.000€ έως 5.000€, ενώ για μόνιμη κατοικία από 6.000€ έως 12.000€. Ανάλογα επίσης με τα φορτία και τις μέρες αυτονομίας οι τιμές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά μπορούν να διακριθούν: για τα βασικά φορτία (ψυγείο, φωτισμός, τηλεόραση, υπολογιστής, ανεμιστήρας) από 2.000€ έως 4.000€, για τα βασικά φορτία πλέον κλιματιστικού και πλυντηρίου από 5.000€ έως 7.000€ και πλήρη συστήματα με ηλεκτρικό φούρνο, θερμοσίφωνα κλπ από 9.000€ έως 15.000€. Οι τιμές που αναφέρονται παραπάνω είναι για 2 μέρες αυτονομία ΜΕ ΦΠΑ και ΜΕ Εγκατάσταση.

Για μεγαλύτερα αυτόνομα φωτοβολταϊκά για μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα, οι τιμές κυμαίνονται από 10.000€ έως και 50.000€. 

ΔΕΙΤΕ ΕΡΓΑ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!

Στην ενότητα αυτή γίνεται μία προσπάθεια ανάλυσης του κόστους ενός αυτόνομου φωτοβολταικού και του τρόπου κατανομής του:

  • Όσον αφορά τα φωτοβολταικά πάνελ, οι τιμές έχουν πέσει ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα το 2010 ένα πλαίσιο 250Watt κόστιζε 600-800€+ΦΠΑ ενώ σήμερα κυμαίνεται κοντά στα 200€+ΦΠΑ. Προσοχή πρέπει να δώσει ο ενδιαφερόμενος στον τόπο κατασκευής του πάνελ και στις εγγυήσεις (οι διαφορές στην τιμή είναι μικρές καθώς τα πλαίσια που χρησιμοποιούνται σε ένα αυτόνομο φωτοβολταικό είναι λίγα για αυτό το λόγο συστήνεται η ποιοτικότερη δυνατή επιλογή)
  • Ο ρυθμιστής φόρτισης "ρυθμίζει" σχετικά την τιμή ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού καθώς η επιλογή PWM (φθηνοί ρυθμιστές μεταβολής πλάτους παλμού) ή MPPT (ακριβοί έξυπνοι ρυθμιστές ανίχνευσης σημείου βέλτιστης λειτουργίας) προσθέτει κόστος της τάξεως των 200€ βελτιώνοντας βέβαια την παραγωγή ρεύματος ίσως και κατά 30%.
  • Μεγάλη συμβολή στη διαμόρφωση της τιμής ενός αυτόνομου φωτοβολταικού έχει ο αντιστροφέας με βασική παράμετρο την ισχύ του. Ο καταναλωτής θα πρέπει να συγκρίνει σε πρώτη φάση αντιστροφείς ίδιας ισχύος και στη συνέχεια να μελετά την χώρα κατασκευής, τις εγγυήσεις κλπ. Επίσης η δυνατότητα ενός αντιστροφέα να φορτίζει της μπαταρίες από δευτερεύουσα πηγή αυξάνει την τιμή του. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για αντιστροφείς καθαρού ημιτόνου.
  • Ο καθοριστικότερος παράγοντας που επηρεάζει την τιμή ενός αυτόνομου φωτοβολταικού είναι η συστοιχία συσσωρευτών (μπαταρίες φωτοβολταικων). Αρχικά θα πρέπει να συγκρίνονται μπαταρίες ιδίου τύπου (VRLA-AGM, Flooded, Gel, traction κλπ.) και εν συνεχεία χωρητικότητα και τάση (για παράδειγμα μία μπαταρία 6V-400Ah έχει θεωρητικά ενέργεια 2.400Wh ενώ μία μπαταρίε 12V-100Ah έχει τη μισή). Προσοχή μεγάλη χρειάζεται και η διάρκεια φόρτισης-εκφόρτισης που μπορεί να δώσει την αναγραφόμενη χωρητικότητα (άλλο είναι να δίνει μία μπαταρία 200Ah C100-δηλαδή σε 100ώρες και άλλο C10-δηλαδή σε 10ώρες). Δεν πρέπει επίσης κανείς να παραβλέπει τον αριθμό κύκλων φόρτισης-εκφόρτισης σε συνδυασμό με το ποσοστό χρήσης μίας μπαταρίας (μία μπαταρία που δίνει 2000 κύκλους σε 50% εκφόρτιση είναι πολύ καλύτερη από μία άλλη που δίνει 1000 κύκλους). Τέλος πρέπει να δίνεται σημασία στις εγγυήσεις που δίνει ο κάθε κατασκευαστής.
  • Τέλος δεν πρέπει να παραβλέπουμε την ποιότητα της εγκατάστασης, των υλικών (καλώδια, σωληνώσεις, ασφάλειες κλπ.). Η σωστή επιλογή διατομών καλωδίων για παράδειγμα μπορεί να μειώσει το κόστος ακόμη και 300€ σε ένα μεσαίο αυτόνομο φωτοβολταικό αλλά μπορεί να βάλει σε μπελάδες τον χρήστη του. Παρομοίως και η επιλογή των κατάλληλων ασφαλιστικών διατάξεων.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτόνομα φωτοβολταικά (ρεύμα χωρίς ΔΕΗ) και τιμές καλέστε μας στο 210 3217895.

Τιμές για Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά Συστήματα - Προσφορές για έτοιμα πακέτα!

Περισσότερες πληροφορίες για Τιμές για αυτόνομα φωτοβολταικα

Καλέστε μας στο 210 3217895 ώστε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άλλοι 100 λόγοι για να μας επιλέξετε.