Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Τριφασικά αυτόνομα συστήματα

Τα μεγαλύτερα αυτόνομα φωτοβολταικα συστήματα συνήθως είναι τριφασικά. Η υλοποίησή τους είναι εφικτή αλλά θέλει εμπειρία και προσοχή από τον μελετητή και τον κατασκευαστή για την σωστή σχεδίαση και εύρυθμη λειτουργία.

Υπάρχουν δύο τρόποι υλοποίησης για ένα τριφασικό αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα: 1) με DC coupling και τρεις μονοφασικούς αντιστροφείς και 2) με AC coupling με ένα (ή περισσότερους) τριφασικούς αντιστροφείς.

Τριφασικό Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό Σύστημα με DC Coupling

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται σε μικρότερα τριφασικά συστήματα με ισχύ πλαισίων συνήθως από 3kWp έως 10kWp.

Χρησιμοποιείται μία συστοιχία συσσωρευτών πάνω στην οποία διασυνδέονται τρείς (ή αριθμός πολλαπλάσιος του 3) μονοφασικοί αυτόνομοι αντιστροφείς. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον τριφασικό συγχρονισμό τους ο οποίος γίνεται με κατάλληλο προγραμματισμό με software το οποίο δίνεται από τον κατασκευαστή. Οι τρείς (ή 3*Ν το πλήθος) αντιστροφείς είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους με καλώδιο UTP για τον συγχρονισμό τους.

 

τριφασικό αυτόνομο φωτοβολταϊκό

 

τριφασικό αυτόνομο με Victron

 

Τριφασικό Αυτόνομο Σύστημα με AC coupling

Τα μεγαλύτερα αυτόνομα συστήματα με ισχύ φωτοβολταϊκού πάνω από 10KWp συνήθως υλοποιούνται με την τεχνική της AC διασύνδεσης (SMA) κατά την οποία χρησιμοποιείται 1 ή περισσότεροι διασυνδεδεμένοι τριφασικοί αντιστροφείς οι οποίοι όσο υπάρχει ήλιος και ζήτηση από τις καταναλώσεις δίνουν απευθείας ισχύ στο φορτίο, ενώ το περίσσευμα το στέλνουν στις μπαταρίες μέσω ενός ενδιάμεσου αντιστροφέα-φορτιστή (sunny island).

τριφασικό αυτόνομο

 

Αναλυτικότερα:

τριφασικό αυτόνομο φωτοβολταικο με SMA

 

τριφασικο αυτονομο με SMA

Οι τεχνικές εταιρείες στην Ελλάδα που κατασκευάζουν μεγάλα τριφασικά αυτόνομα φωτοβολταϊκά είναι λίγες. Η MP-Energy είναι μία από αυτές. Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες στο 210 3217895.

Στην ενότητα προσφορές για αυτονομα φωτοβολταικα μπορείτε να δείτε μερικές τιμές για τριφασικά συστήματα αυτονομίας.

Περισσότερες πληροφορίες για Τριφασικά αυτόνομα συστήματα

Καλέστε μας στο 210 3217895 ώστε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άλλοι 100 λόγοι για να μας επιλέξετε.