Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

AC Coupling

Σε αντίθεση με την DC διασύνδεση (DC coupling), όπου κοινό σημείο αναφοράς είναι η συστοιχία συσσωρευτών όπου όλα τα επιμέρους συστήματα διασυνδέονται σε DC τάση, στην AC διασύνδεση (AC coupling) όλα τα μέρη διασυνδέονται σε εναλλασσόμενη τάση.

Το AC coupling πρωτοεισήχθη από την Γερμανική εταιρεία SMA σε μεγάλα κατανεμημένα συστήματα αυτόνομων φωτοβολταϊκών με σκοπό την μείωση των απωλειών σε καλώδια και σε μετατροπές από DC σε AC.

Αναλυτικότερα όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα κατά την AC διασύνδεση τα φωτοβολταϊκά συνδέονται μέσω διασυνδεδεμένου αντιστροφέα απευθείας στο φορτίο. Με τον τρόπο αυτό αν υπάρχει ζήτηση όταν υπάρχει ηλιοφάνεια τα φωτοβολταϊκά τροφοδοτούν απευθείας το φορτίο χωρίς να χρειαστεί να "περάσει" η ενέργεια μέσω των συσσωρευτών γλιτώνοντας τις απώλειες της μετατροπής από DC σε AC. Επίσης βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η αυξημένη διάρκεια ζωής των μπαταριών αφού δεν διενεργούνται κύκλοι φορτίσεων-εκφορτίσεων χωρίς λογο.

Αυτόνομα Φωτοβολταικα AC coupling

Το AC coupling χρησιμοποείται σε συστήματα σχετικά "μεγαλύτερα" με ισχύ φωτοβολταϊκού συνήθως πάνω από 6-8KWp, συνήθως σε τριφασικά συστήματα με ισχύ πάνω από 3-5KWp ανά φάση.

Βασικό μειονέκτημα το αυξημένο κόστος (συνήθως πάνω από 20.000€). 

Δείτε τιμες για φωτοβολταικα αυτόνομα με AC coupling.

Περισσότερες πληροφορίες για AC Coupling

Καλέστε μας στο 210 3217895 ώστε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άλλοι 100 λόγοι για να μας επιλέξετε.