Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

DC Coupling

Ο πιο γνωστός έως σήμερα τρόπος διασύνδεσης ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος είναι η διασύνδεση σε DC (DC coupling). 

Βασική ιδέα στον τρόπο αυτό σύνδεσης ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού είναι η κοινή διασύνδεση όλων των επιμέρους στοιχείων του συστήματος (φωτοβολταικα πάνελ μέσω ρυθμιστή και αντιστροφέας) σε συνεχή τάση (DC) στη συστοιχία συσσωρευτών.

Το διάγραμμα DC διασύνδεσης ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού δίνεται στο επόμενο σχήμα και κάνει σαφές το λόηο της ονομασίας αυτής.

αυτονομα φωτοβολταικα DC coupling

Συνήθως η DC διασύνδεση (DC coupling) χρησιμοποιείται σε "μικρά" σχετικά συστήματα (συνήθως μονοφασικά με ισχύ πλαισίων κάτω από 5-6kWp και ισχύ αντιστροφέα κάτω από 6-8kWp). 

Κύριο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η απλότητα στην κατασκευή και τη λειτουργία και το χαμηλό κόστος.

Βασικό μειονέκτημα της DC διασύνδεσης είναι οι αυξημένες απώλειες καθώς η ενέργεια για να καταλήξει στο καταναλωτή "περναει" υποχρεωτικά από διπλές απώλειες μετατροπής (από πάνελ μέσω ρυθμιστή φόρτισης στις μπαταρίες και από τις μπαταρίες μέσω του αντιστροφέα στο φορτίο). Επίσης μειώνεται ο χρόνος ζωής της μπαταρίας εφόσον ακόμη και όταν υπάρχει ηλιοφάνεια για να τροφοδοτηθεί η κατανάλωση η ενέργεια πρέπει να περάσει μέσω των μπαταριών.

Τα μειονεκτήματα της DC διασύνδεσης εκμηδενίζονται χρησιμοποιώντας την AC διασύνδεση όπου τα πάνελ διασυνδέονται μέσω του αντιστροφέα (κοινός διασυνδεδεμένος αντιστροφέας) απευθείας στο φορτίο. Βασικό μειονέκτημα όμως του AC coupling είναι το αυξημένο κόστος.

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά AC coupling

Δείτε τιμές για φωτοβολταικα αυτόνομα με DC coupling.

Περισσότερες πληροφορίες για DC Coupling

Καλέστε μας στο 210 3217895 ώστε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άλλοι 100 λόγοι για να μας επιλέξετε.