Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Αυτοπαραγωγή Ενέργειας

Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι ανοιχτό το πρόγραμμα της αυτοπαραγωγής ενέργειας με φωτοβολταικα (net metering, net billing) στην Ελλάδα. Οι όροι ειναι ευνοϊκοί και η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος συμφέρει εξαιρετικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Από το 2019 επιτρέπεται και η χρήση μπαταριών σε φωτοβολταϊκά net metering με μπαταρία.

Δείτε τιμές για φωτοβολταϊκά πακέτα net metering.

Δείτε τιμές για φωτοβολταϊκά net metering με μπαταρία.

ΛΟΓΩ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΦΟΡΤΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΡΓΑ NET METERING ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.

αυτοπαραγωγή ενέργειας

Η έννοια της αυτοπαραγωγής ενέργειας (net metering) υφίσταται σε πολλές χώρες, στην Ελλάδα όμως από τον Απρίλιο του 2013 τίθεται σε ισχύ η δυνατότητα αυτοπαραγωγής ρεύματος σε κάθε κτίριο (κατοικία ή επιχείρηση). Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του Ιανουαρίου 2015 το όριο ενός συστήματος αυτοπαραγωγής θα είναι τα 20kWp (10kWp για μη διασυνδεδεμένα νησιά Αιγαίου) ή το μισό της συμφωνημένης ισχύος (ανοίγοντας τη δυνατότητα για μεγαλύτερα ακόμη συστήματα).

Σε αντίθεση με τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά τα φωτοβολταϊκά αυτοπαραγωγής είναι διασυνδεδεμένα με το δημόσιο δίκτυο συστήματα.

Με απλά λόγια ο αυτοπαραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας παράγει την ενέργεια που χρειάζεται με τη βοήθεια ΑΠΕ (φωτοβολταικα, ανεμογεννήτριες, βιομάζα κλπ.) την καταναλώνει απευθείας στο κτίριό του και όταν δεν του αρκεί αντί να έχει συσσωρευτές παίρνει από το δίκτυο (ΔΕΗ).

Με τον θεσμό της αυτοπαραγωγής γίνεται ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ σε kWh (σε αντίθεση με τις έως τώρα πρακτικές των ταριφών όπου γίνονταν λογιστικός συμψηφισμός σε €) για 25 χρόνια με σύμβαση.

Το σύστημα αυτοπαραγωγης ενεργειας επιτρέπεται να τοποθετηθεί επί στέγης, δώματος, εδάφους ή οποιασδήποτε άλλης νόμιμης πολεοδομικά κατασκευής.

Δικαίωμα εγκατάστασης συστήματος αυτοπαραγωγής ενέργειας έχουν κύριοι οριζόντιας ιδιοκτησίας αλλά και ενοικιαστές μετά από έγγραφη συμφωνία του ιδιοκτήτη.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά γρήγορη και απλή και την αναλαμβάνει η εταιρεία εγκατάστασης.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συνοψίζονται σε τίτλους ιδιοκτησία ή μίσθωσης και έγγραφη άδεια τυχών υπαρχόντων συνιδιοκτητών.

αυτοπαραγωγη ενεργειας διαγραμμα

Η αυτοπαραγωγή ρεύματος μπορεί να γίνει προς το παρόν ΜΟΝΟ με τη βοήθεια φωτοβολταικών. Αφήνετε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικά να μπορεί να προστεθεί ανεμογεννήτρια, γεννήτρια βιομάζας, υδρογόνου ή οτιδήποτε συμφέρει. Η ανεμογεννήτρια έχει το θετικό της νυχτερινής παραγωγής και σε περιοχές με σημαντικό αιολικό δυναμικό μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά το χειμώνα που η ηλιοφάνεια (ένταση ηλιακής ακτινοβολίας και ώρες) είναι σημαντικά μειωμένη. Ειδικά στην περίπτωση που χρησιμοποιείται θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα σε συνδυασμό με αυτοπαραγωγή, το χειμωνα που υπάρχει η ζήτηση για θέρμανση μία ανεμογεννήτρια μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά.

Δείτε όλες τις προσφορές μας για φωτοβολταικα net metering.

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται το κόστος των μπαταριών οι οποίες είναι το τμήμα εκείνο ενός αυτόνομου συστήματος το πιο κοστοβόρο και θέλει αντικατάσταση γρηγορότερα.

Ο υπολογισμός του μεγέθους ενός συστήματος αυτοπαραγωγής ενέργειας γίνεται καταγράφοντας την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος παρελθόντων ετών.

Η αυτοπαραγωγή ενέργειας ή αυτοκατανάλωση ηλεκτρικης ενέργειας έχει αναρίθμητα θετικά χαρακτηριστικά:

  • Η κατανάλωση γίνεται δίπλα στην παραγωγή (ας φανταστούμε ένα μεγάλο ηλιακό θερμοσίφωνα που ζσταίνει το νερό στη Θήβα και το στέλνει στην Αθήνα!)
  • Ο αυτοπαραγωγός δεν εξαρτάται από το κράτος για να επιδοτηθεί και εν τέλει να πληρωθεί για την επένδυσή του (δεν πρόκειται κανείς να του πεί ότι σου δίνω τα μισά χρήματα από αυτά που υπογράψαμε γιατί δεν έχω όπως έγινε με το σύστημα των ταριφών)
  • Οι οικογένειες και οι μαστιζόμενες επιχειρήσεις μπορούν να εκμηδενίσουν το κόστος ενέργειας για 25 έτη!
  • Οι αυξήσεις της ΔΕΗ δεν επηρεάζουν τον χρήστη...
  • Και πολλά άλλα τεχνικά ή μη επιχειρήματα...

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1

Ένα μέσο νοικοκυριό καταναλώνει 5.000KWh ετησίως. Αν λάβουμε υπόψη μας τις χρεώσεις της ΔΕΗ τότε μιλάμε για 1.000€ κόστος. Ένα φωτοβολταικό αυτοπαραγωγής ισχύος 3kWp παράγει περίπου 4.500kWh εξοικονομώντας μας 900€ ετησίως με κόστος κάτω από 6.000€. Απόσβεση 6 έτη. 18% απόδοση!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2

Ένα νοικοκυριό με μεγαλύτερη κατανάλωση (πχ με αντλία θερμοτητας) καταναλώνει για παράδειγμα 12.000KWh ετησίως. Αν λάβουμε υπόψη μας τις χρεώσεις της ΔΕΗ τότε μιλάμε για πάνω από 2.500€ κόστος. Ένα φωτοβολταικό αυτοπαραγωγής ισχύος 8kWp παράγει περίπου 12.500kWh εξοικονομώντας μας 2.500€ ετησίως με κόστος κάτω από 10.000€. Απόσβεση 4 έτη! 25% απόδοση...

συμψηφισμος αυτοπαραγωγη ενεργειας

(Αφαιρώντας τις ΥΚΩ ο οικιακός συμψηφίζει στα 0,186€/kWh και ο εμπορικός Γ21 στα 0,165€/kWh)

Αν σας ενδιαφέρει η αυτονομία χωρίς δημόσιο δίκτυο δείτε τιμές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα:

Η MP-Energy με τεράστια εμπειρία στα οικιακά φωτοβολταϊκά εγγυάται την αξιόπιστη και αποτελεσματική εγκατάσταση του βέλτιστου συστήματος αυτοπαραγωγής ενέργειας.

Για να ενημερωθείτε για αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (net metering) περαιτέρω καλέστε μας στο 210 3217893.

Δείτε τιμές για φωτοβολταϊκά net metering.

Καλέστε μας στο 210 3217895 ώστε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άλλοι 100 λόγοι για να μας επιλέξετε.