Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Φ-Β στην Αλβανία

Ιδιαίτερη άνθιση γνωρίζουν τα φωτοβολταικα συστήματα αυτοπαραγωγής (net metering) στην Αλβανία. Τα φωτοβολταικα αυτοπαραγωγής είναι συστήματα συμψηφισμού ενέργειας. Με απλά λόγια αφαιρείται η παραγόμενη ενέργεια από την καταναλισκόμενη.

Στην Αλβανία δεν υπάρχει νομοθεσία σχετικά με την αυτοπαραγωγή ενέργειας εν τούτοις ο διαχειριστής του δημόσιου δικτύου εκεί δέχεται την χρήση φωτοβολταϊκών για συμψηφισμό ενέργειας και εν τέλει μείωση του λογαριασμού ρεύματος.

Ένα φωτοβολταϊκό συμψηφισμού ενέργειας (net meteting) αποτελείται κυρίως από τα φωτοβολταϊκά πλαίσια τα οποία προσλαμβάνουν την ενέργεια από τον ήλιο και την μετατρέπουν σε ηλεκτρισμό και από τον αντιστροφέα ο οποίος μετατρέπει την τάση από συνεχή (DC) σε εναλασσόμενη (AC) ώστε να μπορεί να γίνει έγχυση στο δημόσιο δίκτυο.

Όσο υπάρχει ηλιοφάνεια το φωτοβολταϊκό παράγει ηλεκτρικό ρεύμα. Η ηλεκτρική ενέργεια αυτή αναγκάζει το ρολόι είτε να γυρίζει αργότερα είτε να γυρίζει ανάποδα μειώνοντας έτσι και στις δύο περιπτώσεις το λογαριασμό ρεύματος.

Τα πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών αυτοπαραγωγής ή ιδιοκατανάλωσης ενέργειας όπως συχνά λέγονται είναι πολλά:

  1. Δεν επιβαρύνεται ο δημόσιος φορέας όπως γίνεται με το σύστημα ταριφών
  2. Η παραγωγή και η κατανάλωση γίνονται στο ίδιο σχεδόν σημείο με αποτέλεσμα μειωμένες απώλειες
  3. Μειώνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και οι ρύποι από το λιγνίτη
  4. Δινεται μια ευκαιρία στη μεσαία και αστική κυρίως τάξη να μειώσει τις πάγιες δαπάνες της βοηθώντας συνάμα το περιβάλλον.
  5. Δημιουργούνται θέσεις εργασίας 

Συχνά τα συστήματα αυτοπαραγωγής με φωτοβολταικα στην Αλβανία χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, ταβέρνες και μικρά ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αλβανίας είναι οι συνεχείς διακοπές ρεύματος, κάτι το οποίο αντιμετωπίζεται με αυτόνομο φωτοβολταϊκό με μπαταρίες.

Τα παραπάνω μπορούν να συνδυαστούν σε συστήματα υβριδικά τα οποία έχουν και μπαταρίες ενώ ταυτόχρονα όταν υπάρχει σύνδεση με το δημόσιο δίκτυο επιστρέφουν την περίσσεια ενέργειας.

Η MP-Energy με την πολυετή εμπειρία της στα φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα, προτείνει έτοιμα πακέτα (μέχρι τελευταίας βίδας) οικιακών και επαγγελματικών φωτοβολταϊκών αυτοπαραγωγής για την Αλβανία. Με δικές μας εισαγωγές μπορούμε να προτείνουμε ελκυστικές προσφορές για διάφορες ποιότητες και απαιτήσεις. Καλέστε μας στο +30 210 3217 895 ή ηλεκτρονικά στο info@mp-energy.gr για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα φωτοβολταικα στην Αλβανία.

Καλέστε μας στο 210 3217895 ώστε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άλλοι 100 λόγοι για να μας επιλέξετε.