Καλέστε μας στο 210-321-7895 για δωρεάν μελέτη και προσφορά
Εξασφαλίζοντας το ενεργειακό μας μέλλον
Αρχική Αυτοπαραγωγή Ενέργειας Βοήθεια για Αυτοπαραγωγή Αυτοπαραγωγη με ανεμογεννητριες

Αυτοπαραγωγη με ανεμογεννητριες

Η έννοια της αυτοπαραγωγής ρεύματος στην Ελλάδα πρωτοεισήχθη τον 2006.

Αυτοπαραγωγό γίνεται ένα κτίριο όταν παράγει το ρεύμα που καταναλώνει. Για παράδειγμα αν ένα σπίτι έχει ένα φωτοβολταικο 5kWp εγκατεστημένο στην στέγη του αυτό παράγει περίπου 8.000kWh ετησίως. Αν το νοικοκυριό καταναλώνει 10.000kWh τότε θα πληρώσει μόνο για την διαφορά.

Η νομοθεσία επιτρέπει τη χρήση και ανεμογεννητριών για την αυτοπαραγωγή ενέργειας. Φυσικά στην περίπτωση αυτή έχουμε κάποιους περιορισμούς, εγγύτητας σε παρακείμενα κτίρια, θορύβου κλπ τα οποία πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.

Τον Μάιο του 2015 η αυτοπαραγωγή με ανεμογεννήτριες στο σύστημα net metering δεν επετράπη. Σύντομα (2/2018) αναμένεται να επιτραπεί.

Στα θετικά της ανεμογεννήτριας είναι ότι αν τοποθετηθεί σωστά σε περιοχή με καλό αιολικό δυναμικό μπορεί να παράξει ίσως και περισσότερο από διπλάσιες kWh ανά kWp σε σύγκριση με ένα φωτοβολταϊκό.

αυτοπαραγωγή με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικα

Όταν μάλιστα ένα κτίριο έχει αυξημένες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας το χειμώνα (θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα - αντλίες θερμότητας, ηλεκτρικός λέβητας, κλιματισμός κλπ.) που τα φωτοβολταϊκά παράγουν λιγότερο ρεύμα λόγω μειωμένης ηλιοφάνειας τότε η συμβολή μίας ανεμογεννήτριας μπορεί να είναι καταλυτική καθώς οι ανεμογεννήτριες το χειμώνα και στατιστικά περισσότερο της μέρες (κακοκαιρία) και ώρες (νύχτα) που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια παράγουν τα μέγιστα.

Η "ΜΠ Energy Solutions" με την πολυετή εμπειρία της σε κτιριακές εφαρμογές με φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες μπορεί να σας συμβουλεύσει και να σας εγκαταστήσει το βέλτιστο σύστημα αυτοπαραγωγής για τις ανάγκες σας. Καλέστε μας στο 210 3217895.

Promo Side 4
Καλέστε μας
210-321-7895
για δωρεάν μελέτη και προσφορά