Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Φωτοβολταικα πριζας

Το τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι πελάτες μας μας ρωτούν για τα "φωτοβολταϊκά που μπαίνουν στην πρίζα" και μειώνουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ! Αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε τους πελάτες μας για θέματα που ίσως τους απασχολούν σχετικά με τα φωτοβολταικα στην πρίζα.

Δείτε τιμές για net metering.

Παρακάτω σας παραθέτουμε σε επιγραμματική μορφή μερικές απόψεις που πρέπει να τεθούν υπόψην σε κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο "φωτοβολταικου πριζας":

1) Σύμφωνα με την κείμενη και μάλιστα πρόσφατη νομοθεσία (AΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ 24461 - 31/12/14) η αυτοπαραγωγή με φωτοβολταϊκά είναι νόμιμη, ονομάζεται διεθνώς net metering, αλλά γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και νόμιμη διαδικασία (αίτηση στη ΔΕΗ, εγκατάσταση δεύτερου μετρητή ενέργειας και 25ετή σύμβαση με τον διαχειριστή δικτύου). Συνεπώς, η τοποθέτηση ενός φωτοβολταϊκού πρίζας πρέπει να γίνει ακολουθώντας την διαδικασία και ενημερώνοντας με αίτηση τον διαχειριστή δικτύου.

2) Απορία: Τί θα συμβεί στην περίπτωση που υπάρχει διακοπή ρεύματος και κάποιος νομίζοντας ότι δεν έχει ρεύμα κάνει εργασίες συντήρησης εντός του σπιτιού ή ακόμη και στο δημόσιο δίκτυο? Το συγκεκριμένο σύστημα έχει την "ευφυία" να "δει" την διακοπή ρεύματος και να διακόψει τη λειτουργία του? Το συγκεκριμένο σύστημα θα το γνωρίζει για την ύπαρξή του η ΔΕΗ? Το συγκεκριμένο πρόβλημα τεχνικά αντιμετωπίζεται με τεχνικές έναντι νησιδοποίησης (VDE 0126-1-1) που εφαρμόζουν αξιόπιστοι και επώνυμοι διασυνδεδεμένοι αντιστροφείς. Πριν λοιπόν πρωβεί κανείς στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκού πρίζας θα πρέπει να ενημερώσει τη ΔΕΗ και να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου μηχανικού για νησιδοποίηση.

3) Αν ο χρήστης λείπει από το σπίτι και δεν καταναλώνει κάποια συσκευή ο μετρητής θα γυρίζει ανάποδα. Κατά συνέπεια θα είναι πολύ εύκολο να γίνει αντιληπτή η λειτουργία ενός μή γνωστού συστήματος αυτοπαραγωγής (net metering).

Για κάθε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 3217895.

Περισσότερες πληροφορίες για Φωτοβολταικα πριζας

Καλέστε μας στο 210 3217895 ώστε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άλλοι 100 λόγοι για να μας επιλέξετε.