Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Φ-Β στην Κύπρο

Ιδιαίτερη άνθιση γνωρίζουν τα φωτοβολταικα αυτοπαραγωγής (net metering) στην Κύπρο. Τα φωτοβολταικα αυτοπαραγωγής είναι συστήματα συμψηφισμού ενέργειας, δηλαδή ουσιαστικά σε ένα σπίτι αφαιρείται η ενέργεια που παρήχθη από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα από εκείνη η οποία καταναλώθηκε.

Η αυξημένη ηλιοφάνεια στην Κύπρο, οι μειωμένες τιμές του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού σε συνδυασμό με χορηγίες οι οποίες μπορούν να δοθούν κάνει την επένδυση ιδιαιτέρως ελκυστική και προσοδοφόρα.

Ένα φωτοβολταϊκό συμψηφισμού ενέργειας (net meteting) αποτελείται κυρίως από τα φωτοβολταϊκά πλαίσια τα οποία προσλαμβάνουν την ενέργεια από τον ήλιο και την μετατρέπουν σε ηλεκτρισμό και από τον αντιστροφέα ο οποίος μετατρέπει την τάση από συνεχή (DC) σε εναλασσόμενη (AC) ώστε να μπορεί να γίνει έγχυση στο δημόσιο δίκτυο.

Όσο υπάρχει ηλιοφάνεια το φωτοβολταϊκό παράγει ηλεκτρικό ρεύμα. Ένας μετρητής μετράει την ενέργεια που εγχύεται στο δημόσιο δίκτυο και την αφαιρεί από την ενέργεια η οποία εισέρχεται από το δημόσιο δίκτυο προς το σπίτι.

Τα πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών αυτοπαραγωγής ή ιδιοκατανάλωσης ενέργειας όπως συχνά λέγονται είναι πολλά:

  1. Δεν επιβαρύνεται ο δημόσιος φορέας όπως γίνεται με το σύστημα ταριφών
  2. Η παραγωγή και η κατανάλωση γίνονται στο ίδιο σχεδόν σημείο με αποτέλεσμα μειωμένες απώλειες
  3. Μειώνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και οι ρύποι από το λιγνίτη
  4. Δινεται μια ευκαιρία στη μεσαία και αστική κυρίως τάξη να μειώσει τις πάγιες δαπάνες της βοηθώντας συνάμα το περιβάλλον.
  5. Δημιουργούνται θέσεις εργασίας 

Η MP-Energy με την πολυετή εμπειρία της στα φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα, προτείνει έτοιμα πακέτα (μέχρι τελευταίας βίδας) οικιακών φωτοβολταϊκών αυτοπαραγωγής για την Κύπρο. Με δικές μας εισαγωγές μπορούμε να προτείνουμε ελκυστικές προσφορές για διάφορες ποιότητες και απαιτήσεις. Καλέστε μας στο +30 210 3217 895 ή ηλεκτρονικά στο info@mp-energy.gr για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα φωτοβολταικα στην Κύπρο.

Καλέστε μας στο 210 3217895 ώστε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άλλοι 100 λόγοι για να μας επιλέξετε.