Καλέστε μας στο 210-321-7895 για δωρεάν μελέτη και προσφορά
Εξασφαλίζοντας το ενεργειακό μας μέλλον
Αρχική Προφίλ

Προφίλ

Η MP-Energy δραστηριοποιείται από το 2005 αποκλειστικά και μόνο με την εμπορία και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων (εμπορία και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων - διασυνδεδεμένων, αυτόνομων και αυτοπαραγωγής -net metering) σε κτίρια και οικόπεδα.
 
Ιδρύθηκε το 2005 από έμπειρους Ηλεκτρολόγους Μηχανολόγους Μηχανικούς και διδάκτορες του ΕΜΠ, μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με εξειδίκευση σε ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες και εγκαταστάσεις κτιρίων καθώς και στην υλοποίηση επενδύσεων σε ενεργειακά έργα. Έκτοτε, η εταιρεία μας εξειδικεύτηκε αποκλειστικά ως κατασκευαστής ολοκληρωμένων έργων (EPC contractor) φωτοβολταϊκών συστημάτων και είναι καταχωρημένη στο μητρώο κατασκευαστών φωτοβολταϊκών συστημάτων του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).
 
Αντιμετωπίζοντας κάθε έργο με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό οι λύσεις που προτείνουμε είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένων μελετών, που εκπονούνται με στόχο τη βέλτιστη οικονομοτεχνική λύση και τη μεγιστοποίηση του περιβαλλοντικού οφέλους.
 
Η αγάπη μας για τα φωτοβολταικα και αιολικά συστήματα, η οποία αποδεικνύεται από την ενασχόλησή μας με τον τομέα από τις πρώτες ημέρες ύπαρξής του στη χώρα μας αδιαλείπτως, εξασφαλίζουν την απόλυτη επιτυχία της επιλογής σας. Ξεκινώντας ως κατασκευαστές φωτοβολταϊκών πάρκων η "MΠ Energy Solutions" διαβλέποντας άμεσα την πορεία της ελληνικής αγοράς εξειδικεύθηκε στα οικιακά φωτοβολταικά συστήματα, τα αυτόνομα συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τα συστήματα αυτοπαραγωγής ρεύματος (net-metering).
 
Κεντρικός μας άξονας είναι η σχεδίαση και εγκατάσταση ποιοτικών και αξιόπιστων συστημάτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Έχοντας συναίσθηση της θέσης μας σε μία ευαίσθητη αγορά, όπως είναι αυτή των ΑΠΕ, προτείνουμε αξιόπιστες λύσεις μακρόπνοης λειτουργίας γνωρίζοντας ότι τυχόν αστοχίες επηρεάζουν πέρα από τη δική μας φήμη ΚΑΙ την οπτική της κοινωνίας απέναντι στο χώρο.
 
Στόχος μας η ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη και η καθιέρωσή μας ως η ποιοτικότερη εταιρεία στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ελλάδα
 
Η ενδελεχής μελέτη και σχεδίαση συνδυάζεται με την άριστη ποιότητα και αξιοπιστία των υλικών που επιλέγονται. Το εξαιρετικά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό μας εγγυάται τη βέλτιστη οικονομοτεχνικά λύση, ενώ το έμπειρο και εξειδικευμένο τεχνικό δυναμικό μας προσφέρει τη βέλτιστη εγκατάσταση του συστήματος.Οι ιδρυτές και συνεργάτες της MP-Energy Solutions είναι:
 
Μιχάλης Πέτσιος
Ο δρ. Μιχάλης Πέτσιος είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της MP-Energy Solutions. Eισήχθη το 2000 στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κατατασσόμενος ως πρώτος ανάμεσα στους επιτυχόντες πανελληνίως (199.2/200) και ολοκλήρωσε το 2005 τις σπουδές του ως αριστούχος (9,4/10). Στη συνέχεια υποστηριζόμενος με υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Propondis» εκκίνησε τη διδακτορική του διατριβή στο ΕΜΠ, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν στην Intracom SA για τη βιομηχανοποίηση της ιδέας της διατριβής του, την οποία ολοκλήρωσε το 2008, ότε και ανακηρύχθηκε αριστούχος Διδάκτωρ Μηχανικός της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Ο κ. Πέτσιος έχει δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά ενώ από το 2005 είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και από το 2007 κατέστη κάτοχος μελετητικών πτυχίων Δημοσίων Έργων (κατηγορίες 9 Η/Μ και 27 Περιβαλλοντικά / Γ' κατηγορία). Είναι επίσης εταίρος της μελετητικής εταιρείας Encodia. Από το 2005 ίδρυσε την "ΜΠ Energy Solutions", όπου κατά τα πρώτα χρόνια εκπόνησε δεκάδες ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες ιδιωτικών και δημοσίων έργων καθώς και αδειοδοτήσεις βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων. Από το 2009 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνος μελέτης, εγκατάστασης και επίβλεψης φωτοβολταϊκών σταθμών σε κτίρια και αγροτεμάχια σε όλη την Ελλάδα. Ο κ. Πέτσιος έχει τεράστια εμπειρία στα φωτοβολταϊκά καθώς έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει αυτόνομα και διασυνδεδεμένα φωτοβολταϊκά κάθε είδους και κάθε μεγέθους. Τομείς απόλυτης εξειδίκευσης αποτελούν τα διασυνδεδεμένα με το δημόσιο δίκτυο φωτοβολταϊκά συστήματα, τα αυτόνομα συστήμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, τα συστήματα αυτοπαραγωγής ρεύματος (net metering) με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες.
  
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) με εξειδίκευση σε Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας και μεγάλη εμπειρία σε φωτοβολταϊκά συστήματα. Η αγάπη του για την Ενέργεια, τη Διαχείριση Ενέργειας και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας τον ώθησε να εμβαθύνει στο αντικείμενο των Φωτοβολταϊκών Συστημάτων. Στην MP-Energy ο κ. Παπαγεωργίου είναι υπέυθυνος μελετών φωτοβολταϊκών αυτοπαραγωγής (Net Metering) και επιβλέποντας μηχανικός σε αυτόνομα φωτοβολταϊκά έργα και φωτοβολταϊκά συμψηφισμού.
 
Σιδηροκαστρίτης Ζώης
O Σιδηροκαστρίτης Ζώης εισήχθη το 2000 στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2005. Στη συνέχεια μετεκπεδεύθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας και μετά από μικρή θητεία σε γνωστό μελετητικό γραφείο της Αθήνας το 2008 ίδρυσε το τεχνικό του γραφείο στον Πύργο Ηλείας. Με τεράστια εμπειρία σε διασυνδεδεμένα και αυτόνομα φωτοβολταϊκά οικιακά και πάρκα αποτελεί βασικό συνεργάτη της "ΜΠ Energy Solutions". Από το 2011 έχει εξειδικευθεί επίσης σε συστήματα ηλιακής θέρμανσης και αντλίες θερμότητας.


Ανδρέας Γραμματικογιάννης

Ανδρέας Γραμματικογιάννης είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, M.Sc. ΕΜΠ. Εισήχθη το 1997 στο ΕΜΠ στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Κατά την διάρκεια των σπούδων του τιμήθηκε από το Ι.Κ.Υ. και του απονεμήθηκε το Θωμαίδειο βραβείο. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην μελέτη και επίβλεψη έργων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα με ειδίκευση στους ακόλουθους τομείς:Ενεργειακή αναβάθμιση παλαιών κατοικιών, Έκδοση αδειών δόμησης, Μελέτη-Κατασκευή και Επίβλεψη των εργασιών ανακαίνισης γραφειων και καταστημάτων, Έλεγχο της αυθαίρετης δόμησης και τακτοποίηση αυθαιρέτων. Διαθέτει  Άδεια Ελεγκτή Δόμησης και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης, για τη διενέργεια ελέγχων έργων και εργασιών δόμησης. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, του Συλλογου Μελετητών Υδραυλικών Έργων καθώς και του Ελληνικού Συνέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών και είναι κάτοχος μελετητικών πτυχίων Δημοσίων Έργων (κατηγορίες 13 και 21). Από το 2012 αποτελεί βασικό συνεργάτη της "MΠ Energy Solutions" με αρμοδιότητα τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων και τις ανακαινίσεις γραφείων καταστημάτων και κατοικιών.  

Κωνσταντίνος Στεφάνου

Ο Κωνσταντίνος Στεφάνου εισήχθη το 2001 στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2006 ως αριστούχος. Στη συνέχεια υποστηριζόμενος με υποτροφία  συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην ΑΣΟΕΕ. Από το 2008 συνεργάστηκε σε ερευνητικά προγράμματα με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενώ από το 2009 διατηρεί τεχνικό γραφείο στα Ιωάννινα μαζί με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Χρήστο Μπέλλο. Είναι υπεύθυνος ηλεκτρομηχανολογικών μελετών της "ΜΠ Energy Solutions" με ειδίκευση στα νέα συστήματα οικονομικής θέρμανσης.