Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Είναι το σπίτι μου κατάλληλο;

Εϊναι το σπίτι μου κατάλληλο για φωτοβολταϊκό;

Η πλειοψηφία των σπιτιών στην Ελλάδα είναι κατάλληλα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, χάρη στην ποικιλία πλαισίων και βάσεων στήριξης που χρησιμοποιεί η MP-Energy.

Για να μάθετε εάν η στέγη ή η ταράτσα σας είναι κατάλληλη για την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Μια πρώτη εκτίμηση μπορείτε να κάνετε μόνοι σας απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Προσανατολισμός

Ο βέλτιστος προσανατολισμός ενός φωτοβολταϊκού συστήματος είναι ο νότιος. Αποκλίσεις από το Νότο της τάξεως των 0ο-45ο δε δημιουργούν μεγάλες απώλειες. Αποφεύγονται αποκλίσεις από το Νότο μεγαλύτερες των 90ο.

  • Κλίση στέγης

Η βέλτιστη κλίση ενός φωτοβολταϊκού στην Ελλάδα κυμαίνεται από 25ο έως 30ο ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος της περιοχής. Αποκλίσεις από το βέλτιστο μέχρι 10ο-15ο δε δημιουργούν μεγάλες απώλειες. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγεται κλίση κάτω από 10ο ώστε να μη συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα σκόνης (αυτοκαθαριζόμενο).

  • Σκιάσεις

Θα πρέπει η στέγη ή η ταράτσα σας να μη σκιάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου από τις 9:00 έως τις 15:00. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε πιο εύκολα αν η απόσταση που έχετε από νότια εμπόδια είναι σχεδόν διπλάσια σε σύγκριση με τη διαφορά ύψους ή ίση με το ύψος για ανατολικά ή δυτικά εμπόδια. Με τον όρο εμπόδιο εννοούμε ένα ψηλότερο κτίριο, η απόληξη του κλιμακοστασίου σας, το στηθαίο κ.α. Υπογραμμίζεται στο σημείο αυτό ότι το θέμα της σκίασης απαιτεί αναλυτική μελέτη από εξειδικευμένο μηχανικό και για το λόγο αυτό σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αν τα ανωτέρω κριτήρια ικανοποιούνται τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να εκπονηθεί άμεσα αναλυτική τεχνοοικονομική μελέτη και να επωφεληθείτε άμεσα από την επιδότηση.

Πόση ενέργεια θα παράγω

Για μια πρόχειρη εκτίμηση μπορείτε να εκτιμήσετε την ισχύ (σε kWp) που χωράει στη στέγη ή την ταράτσα σας και να την πολλαπλασιάσετε με ένα συντελεστή (kWh/kWp) που εξαρτάται από την περιοχή που βρίσκεται το σπίτι σας. Ο συντελεστής αυτός για την Ελλάδα κυμαίνεται από 1.100kWh/kWp (για Βόρεια Ελλάδα) μέχρι 1.600kWh/kWp (για Νότια Ελλάδα - Νησιά). Μια καλή προσέγγιση μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας την τιμή των 1250kWh/kWp.

Εκτίμηση ισχύος

Για την περίπτωση ταράτσας (δώματος) και υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα σκιάσεων μπορείτε να διαιρέσετε το καθαρό (χωρίς κλιμακοστάσιο και θερμοσίφωνα) εμβαδό (σε τμ) με τον αριθμό 12. Το νούμερο που θα βγει είναι μια εκτίμηση της ισχύος του φωτοβολταϊκού που μπορεί να εγκατασταθεί στην ταράτσα σας. Παρομοίως για την περίπτωση στέγης μπορείτε να διαιρέσετε την καθαρή κεκλιμένη επιφάνεια (σε τμ) με προσανατολισμό νότιο έως ανατολικό-δυτικό με το 8.

Εκτίμηση ενέργειας

Εάν τον αριθμό που βρήκατε από την εκτίμηση ισχύος τον πολλαπλασιάσετε με το 1450 έχετε μια πρόχειρη αρχική εκτίμηση της ενέργειας (σε kWh) που θα παράγει το φωτοβολταϊκό σας.

Επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική (κυρίως λόγω σκιάσεων) και η "MΠ Energy Solutions" μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλούς διαφορετικούς τρόπους χωροθέτησης με διαφορετικό σε απόδοση εξοπλισμό, τα οποία θα μεταβάλλουν κατά πολύ την παραπάνω εκτίμηση είναι προτιμητέο να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Δείτε προσφορές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα:

Περισσότερες πληροφορίες για Είναι το σπίτι μου κατάλληλο;

Καλέστε μας στο 210 3217895 ώστε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άλλοι 100 λόγοι για να μας επιλέξετε.