Καλέστε μας στο 210-321-7895 για δωρεάν μελέτη και προσφορά
Εξασφαλίζοντας το ενεργειακό μας μέλλον
Αρχική Φωτοβολταικα Νομοθεσία

Νομοθεσία

Νομοθεσία για φωτοβολταικάΗ εταιρεία μας αναλαμβάνει πλήρως τη διαδικασία αδειοδότησης του φωτοβολταικού στην στέγη ή την ταράτσα σας, η οποία έχει απλοποιηθεί ιδιαιτέρως για τα οικιακά συστήματα, ώστε να επιταχυνθεί η επένδυση από τους ιδιώτες.

Η διαδικασία πλέον, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, απλοποιήθηκε και ολοκληρώνεται σε λιγότερο από δύο (2) μήνες χωρίς την έκδοση καμίας άδειας (δηλ. χωρίς έγκριση από την Πολεοδομία) και περιλαμβάνει μόνο:

  • Αίτηση ΔΕΗ
  • Υπογραφή Συμβάσεων Σύνδεσης και Συμψηφισμού
  • Εγκατάσταση συστήματος
  • Ενεργοποίηση σύνδεσης

Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση του ΥΠΕΚΑ από 25/8/2010 δεν απαιτείται άδεια εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας που εκδίδει η εκάστοτε Πολεοδομία. Απαιτείται μόνο η έγγραφη γνωστοποίηση των εργασιών στη ΔΕΗ.

Επίσης σε περιπτώσεις όπου απαιτείται η γνωμοδότηση της Επιτροπής Πολεοδομικού Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ), όπως για παράδειγμα σε περιοχές παραδοσιακών οικισμών, θα πρέπει να κατατίθεται μαζί με την παραπάνω γνωστοποίηση.

Η Σύμβαση Σύνδεσης αφορά την τοποθέτηση του μετρητή παραγωγής ισχύος. Υπογράφεται από τη ΔΕΗ μετά από σχετική αίτηση και την προσκόμιση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Η Σύμβαση Συμψηφισμού αφορά την πώληση της παραγόμενης ενέργειας και ακολουθεί τη σύμβαση σύνδεσης.

Στο τέλος, με την εγκατάσταση υλοποιημένη, γίνεται ενεργοποίηση της σύμβασης συμψηφισμού από τη ΔΕΗ μετά από σχετικό αίτημα. Η ενεργοποίηση γίνεται εφόσον έχει εγκατασταθεί και ελεγχθεί ο εξοπλισμός για τη σωστή λειτουργία του από προσωπικό της ΔΕΗ.

Κατά την ενεργοποίηση, η ΔΕΗ εγκαθιστά ένα νέο ηλεκτρονικό μετρητή (ρολόι) σε όλες τις περιπτώσεις οικιακών έργων, ο οποίος καταγράφει την παραγόμενη ενέργεια του φωτοβολταικού σας συστήματος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα καταγραφής της καταναλισκόμενης ενέργειας από τη ΔΕΗ, γίνεται και καταγραφή της παραγόμενης πλέον ενέργειας. Ο συμψηφισμός γίνεται λογιστικά (υπολογίζεται η διαφορά χρημάτων και όχι η διαφορά ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh) και το πιστωτικό υπόλοιπο κατατίθεται απευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό που της έχει υποδείξει ο πελάτης.

Promo Side 3
Καλέστε μας
210-321-7895
για δωρεάν μελέτη και προσφορά