Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Βάσεις Στήριξης Φωτοβολταϊκών

Η βάση στήριξης ενός φωτοβολταϊκού συνδέει το φωτοβολταϊκό και κατ' επέκταση την επένδυσή μας με το έδαφος ή το κτίριο πάνω στο οποίο βρίσκεται. Είναι κάτι αντίστοιχο όπως τα λάστιχα του αυτοκινήτου. Μπορεί το κόστος των βάσεων ενός φωτοβολταϊκού να κοστίζουν λιγότερο από το 10% της επένδυσης αλλά η αξία του είναι πολλαπλάσια. Ανάλογα με τη θέση και τον τρόπο στήριξης του φωτοβολταϊκού επιλέγουμε και διαφορετικό είδος βάσεων στήριξης.

Στην MP-Energy επιλέγουμε στο 100% των έργων μας βάσεις στήριξης φωτοβολταϊκών από ειδικό κράμα αλουμινίου για λόγους αντοχής στο χρόνο, το αλάτι, τις ανεμοπιέσεις αλλά και γιατί μηδενική φθορά των φωτοβολταϊκών πλαισίων που είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από αλουμίνιο (διαφορετικά υλικά προκαλούν ηλεκτροχημική διάβρωση). 

Σε ειδικές περιπτώσεις που η απόσταση από τη θάλασσα είναι κάτω από 300μ χρησιμοποιούμε ειδικά επεξεργασμένο αλουμίνιο που ονομάζεται ανοδιωμένο.

Βάσεις στήριξης κεραμοσκεπής

Στις κεραμοσκεπές χρησιμοποιούνται συνήθως inox άγκιστρα ή ντιζοστρίφωνα. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει η σωστή στήριξη των βάσεων χωρίς την καταστροφή της υγρομόνωσης.

βασεις στηριξης κεραμοσκεπης

Βάσεις στήριξης δώματος

Οι βάσεις στήριξης δώματος διακρίνονται σε μονές, διπλές ή τύπου τραπέζι και χαρακτηρίζονται από το ύψος των πάνελ μπροστά και την κλίση τους.

 βάσεις στήριξης δώματος

Βάσεις στήριξης βιομηχανικής στέγης

Οι βιομηχανικές στέγες συνήθως εδράζονται σε κοιλοδοκούς. Οι βάσεις στήριξης των φωτοβολταϊκών θα πρέπει να συνδεθούν με την σιδερένια αυτή υποδομή.

 βαση στηριξης βιομηχανικης στεγης

Βάσεις στήριξης πάρκου- Εδάφους

Οι βάσεις στήριξης σε έδαφος αν υπάρχουν πεδιλομπετά είναι ίδιες με τις βάσεις στήριξης δώματος ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί η τεχνική της πασσαλόμπηξης διακρίνονται σε μονοπάσσαλες ή διπάσσαλες κατασκευές.

βαση στηριξης εδαφους παρκου

Για περισσότερες πληροφορίες για βάσεις στήριξης φωτοβολταϊκών καλέστε μας στο 2103217895.

Περισσότερες πληροφορίες για Βάσεις Στήριξης Φωτοβολταϊκών

Καλέστε μας στο 210 3217895 ώστε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άλλοι 100 λόγοι για να μας επιλέξετε.