Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Φωτοβολταϊκά στην επιχείρηση με Επιδότηση

Εν αναμονή για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης "Φωτοβολταϊκά στην επιχείρηση" από την Ελληνική Κυβέρνηση για φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις με επιδότηση 50%.

Το δυσβάσταχτο κόστος ρεύματος (κυρίως από το 2022 και μετά) επιβαρρύνει δραματικά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Πάγια απαίτηση των ελλήνων επιχειρηματιών τα τελευταία χρόνια είναι η μείωση του κόστους κιλοβατώρας.

Δείτε τιμές για φωτοβολταϊκά στην επιχείρηση με επιδότηση.

Τα φωτοβολταϊκα συστήματα net metering μπορούν να μηδενίσουν το κόστος ρεύματος για μία επιχείρηση. Η Ελλάδα μάλιστα πλέον θα επιδοτεί την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών net metering σε επιχειρήσεις. 

φωτοβολταϊκά στην επιχείρηση με επιδότηση

 

Ποιά φωτοβολταϊκά αφορά η επιδότηση για επιχειρήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα επιδότησης για φωτοβολταϊκά επιχειρήσεων θα αφορά φωτοβολταϊκά συμψηφισμού net metering με μπαταρία zero-feed-in μεγέθους έως 100kwp (δηλαδή ετήσιας παραγωγής έως 160.000kwh).

Τα συστήματα net metering zero-feed-in ΔΕΝ επιστρέφουν ενέργεια στο Δίκτυο (με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται το πρόβλημα κορεσμού των δικτύων) χωρίς όμως η ενέργεια αυτή να χάνεται αφού θα υπάρχουν μπαταρίες οι οποίες θα αποθηκεύουν το πλεόνασμα ενέργειας κατά τις ώρες ηλιοφάνειας ώστε να το πάρει πίσω η επιχείρηση όποτε το χρειάζεται.

Οι προτεραιότητες σε ένα σύστημα net metering με μπαταρία είναι ως εξής:

1. Η παραγώμενη από τα φωτοβολταϊκά ενέργεια αποδίδεται απευθείας στην κατανάλωση αν εκείνη την στιγμή υπάρχει ζήτηση.

2. Αν η παραγωγή είναι μεγαλύτερη από την κατανάλωση και η μπαταρία δεν είναι πλήρης το πλεόνασμα ενέργειας αποθηκεύεται στην μπαταρία.

3. Αν η παραγωγή είναι μεγαλύτερη από την κατανάλωση και η μπαταρία είναι πλήρης το πλεόνασμα ενέργειας χάνεται (γι αυτό από την στιγμή που υπάρχει επιδότηση για την μπαταρία βάζουμε όσο μεγαλύτερη μπαταρία γίνεται).

4. Αν η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη από την παραγωγή η ενέργεια του ήλιου αποδίδεται εξ ολοκλήρου στο ηλεκτρικό φορτίο και η επιλέον ζήτηση καλύπτεται από την μπαταρία. Αν η μπαταρία αδειάσει η επιπλέον ζήτηση καλύπτεται από το Δίκτυο.

Η επιδότηση για φωτοβολταϊκά στην επιχείρηση

Η επιδότηση για φωτοβολταϊκά σε επιχείρηση σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέρχεται σε ύψος μέχρι 50% και θα αφορά φωτοβολταϊκά net metering μέχρι 100kwp.

Ένα φωτοβολταϊκά ισχύος 100kwp μπορεί να παράξει στην Ελλάδα 160.000kwh το έτος και με τις τρέχουσες τιμές (14-15 λεπτά ανά kwh) μπορούν να εξοικονομηθούν 20-25.000€ το έτος.

Επιδοτείται κατά 100% το κόστος της μπαταρίας η οποία θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη σε kwh από το μέγεθος του φωτοβολταϊκού σε kw με μέγιστη χωρητικότητα 100kwh (για παράδειγμα ένα φωτοβολταϊκό 50kw θα πρέπει να έχει μπαταρία 50kwh και πάνω).

Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 160 εκατομμύρια και αν λάβουμε υπόψη ότι ένα μέσω σύστημα 20-50kwp (30-70.000kwh) με μπαταρία 50kwh θα κοστίζει περίπου 30-60.000€ τότε μιλάμε για περίπου 4-8.000 συστήματα που θα λάβουν την επιδότηση.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος επιδότησης για φωτοβολταϊκά σε επιχείρηση θα είναι το ΤΑΙΠΕΔ.

Όροι και προϋποθέσεις για την επιδότηση φωτοβολταϊκών σε επιχείρηση

Σύμφωνα με πληροφορίες κριτήριο επιλογής θα είναι ο τζίρος της επιχείρησης αλλά και το ποσοστό μείωσης της κατανάλωσης της επιχείρησης. (ΔΕΝ θα ισχύσει η σειρά προτεραιότητας όπως στα οικιακά φωτοβολταϊκά first-in-first-out).

Παράδειγμα επιδότησης για φωτοβολταϊκό σε επιχείρηση

Αν υποθέσουμε μία μικρή επιχείρηση με κατανάλωση 30.000kwh θα πρέπει να βάλει ένα φωτοβολταϊκό ισχύος 20kwp με μπαταρία τουλάχιστον 20kwh με κόστος περίπου 30.000€. Με την επιδότηση το κόστος θα ανέρχεται σε περίπου 15.000€.

Το φωτοβολταϊκό αυτό θα μειώσει το κόστος ρεύματος κατά περίπου 4.000€ το έτος αποσβένοντας το αρχικό κόστος σε λιγότερο από 4 χρόνια.

Η MP-Energy με την πολυετή εμπειρία της φωτοβολταϊκά με μπαταρίες και την απόλυτα πετυχημένη εμπλοκή της στο αντίστοιχο πρόγραμμα επιδότησης για φωτοβολταϊκά σε σπίτια αναλαμβάνει τις διαδικασίες και την υλοποίηση κάθε έργου με απόλυτη αξιοπιστία και ασφάλεια επιλέγοντας όπως πάντα τα ποιοτικότερα υλικά (πάνελ, inverters, μπαταρίες).

Δείτε τιμές για φωτοβολταϊκα με επιδότηση σε επιχειρήσεις.

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία για φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις με επιδότηση του προγράμματος "φωτοβολταϊκά στην επιχείρηση" καλέστε μας στο 2103217895.

Καλέστε μας στο 210 3217895 ώστε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άλλοι 100 λόγοι για να μας επιλέξετε.