Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Υπάρχει Ενεργειακή Δημοκρατία?

Η Δημοκρατία κατά τον Αριστοτέλη είναι το πολίτευμα εκείνο στο οποίο είναι Όλοι ΙΣΟΙ (κρατεί ο δήμος, ετυμολογικά)! Είναι το πολίτευμα εκείνο που η υπέρμετρη δραστηριότητα των λίγων (ασυδοσία) ΔΕΝ περιορίζει την ελευθερία ή τις επιλογές των πολλών!

Η Ενεργειακή Δημοκρατία θα μπορούσε να συνοψιστεί στο δόγμα: Όλοι να έχουν ίδιες ευκαιρίες και πρόσβαση σε φθηνή και καθαρή ενέργεια!

Αν ο Κλεισθένης έβλεπε από μια γωνιά όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Ενεργειακή Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια μάλλον θα ερυθριούσε από απογοήτευση και θυμό... 

ενεργειακή δημοκρατία

Για μία ακόμη φορά, χωρίς καμία κεντρική σχεδίαση, γέμισαν οι αγροί και οι κορφούλες της χώρας με φωτοβολταϊκά πάνελ και ανεμογεννήτριες στέλνοντας την ενέργεια εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά στις μεγαλουπόλεις, μή αφήνοντας τον απλό πολίτη (τον δήμο=λαό) να αποκτήσει ελεύθερα πρόσβαση σε φθηνή και καθαρή ενέργεια.

Τεράστια πάρκα χωρίς μπαταρίες εγχέουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας στον Θεσσαλικό κάμπο μέρα μεσημέρι. Η ενέργεια πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα (απώλειες καλωδίων τεράστιες) και να καταναλωθεί επί τόπου. Μέχρι εδώ ωραία! Αν όμως η παραγωγή είναι διπλάσια από την κατανάλωση τί γίνεται? Η ενέργεια αυτή περισσεύει! 

Μήπως θα έπρεπε κάποιος να έχει προνοήσει η ενέργεια να αποθηκεύεται? Μήπως θα έπρεπε κάποιος να έχει ήδη κλείσει συμφωνίες και να έχει κατασκευάσει δίκτυα για να σταλεί η ενέργεια αυτή πχ στην βόρεια Ευρώπη με τεράστιο όφελος για την χώρα μας?

Μήπως έστω κάποιος θα έπρεπε να έχει προνοήσει να μην δωθούν τόσες άδειες για επενδύσεις στους λίγους και δυνατούς σε βάρος των πολλών και ασθενέστερων?

Τί είναι πιο σημαντικό στην Ελληνική Δημοκρατία? Να μειώσει ένα νοικοκυριό με ετήσια έσοδα 10.000€ κατά 1.000-2.000€ το ενεργειακό του κόστος (θέρμανση και ηλεκτρικό)? Ή να προσθέσει ένα fund ή μια πολυεθνική στο χαρτοφυλάκιό της μία επένδυση με 8% IRR?

Και το κερασάκι στην τούρτα? Έχουν ήδη όρους σύνδεσης (δηλαδή άδεια) και είναι υπό κατασκευή εκατοντάδες MW πάρκων!!

Είμαι 20 χρόνια στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων και τα ίδια λάθη επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά (έχει ενδιαφέρον να ανατρέξει κανείς σε άρθρα μου 10 χρόνια πρίν στα οποία στηλιτεύουμε ακριβώς τα ίδια πράγματα, λες και δεν υπάρχει συνέχεια στους νομοθετούντες, λες και υπάρχει κάποιος χρόνος λήθης που όλες οι πρότερες εμπειρίες σβήνονται από την RAM)... Για τα επόμενα 5-10 χρόνια οι πολλοί δεν θα μπορούν να βάλουν φωτοβολταϊκά και οι λίγοι θα απολαμβάνουν τα κέρδη τους σε βάρος των πολλών... 

Να έχουμε όλοι Υγεία να είμαστε εδώ πάλι σε 10 χρόνια, που όλα τα σπίτια θα θερμαίνονται με αντλίες θερμότητας, που όλα τα σπίτια θα έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που το πετρέλαιο θα κοστίζει 200 δολάρια το βαρέλι για να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη...

Μήπως τελικά το πιο Δημοκρατικό Φωτοβολταϊκό σύστημα είναι το αυτόνομο φωτοβολταϊκό?

Το αυτόνομο φωτοβολταϊκό προσφέρει:

1. Μείωση - μηδενισμό ενεργειακού κόστους

2. Αυτονομία - Ανεξαρτησία. Είσαι πραγματικός αυτοπαραγωγός χωρίς καμία εξάρτηση από συμβάσεις και νομοθεσίες.

3. Ασφάλεια σε κρίσεις ενεργειακές και γεωπολιτικές...

4. Πρόσβαση σε φθηνή και καθαρή ενέργεια για ΟΛΟΥΣ!

Δείτε τιμές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα από την MP-Enegy.