Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Η αχίλλειος πτέρνα της Δύσης σύμφωνα με το ΝΑΤΟ είναι τα υποθαλάσσια καλώδια. Η λύση είναι η αυτονομία με φωτοβολταϊκά και μπαταρίες...

15 και 16 Απριλίου του 2024 στις Βρυξέλλες έλαβε χώρα μεγάλη συνάντηση του ΝΑΤΟ με σκοπό την αντιμετώπιση της τεράστιας πρόκλησης σχετικά με την ασφάλεια των υποθαλάσσιων δικτύων. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει παρατηρηθεί επικίνδυνη δραστηριότητα κοντά σε υποθαλάσσια καλώδια που μπορούν να πλήξουν την ευρωπαϊκή και αμερικάνικη ασφάλεια και οικονομία. 

Εκατομμύρια χιλιόμετρα καλωδίων διατρέχουν τον βυθό των δύο μεγάλων ωκεανών της Γης μεταφέροντας ενέργεια και πληροφορίες κρίσιμες για την οικονομία αλλά και την ασφάλεια των δυτικών κρατών.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ ο κίνδυνος είναι τεράστιος ειδικά σε μία περίοδο συνεχών αναταραχών και γεωπολιτικών αναταράξεων σαν αυτή που διανύουμε. Όλοι θυμόμαστε τον Σεπτέμβριο του 2022 την δολιοφθορά στον Nord Stream που τροφοδοτούσε την Γερμανία με Ρωσικό φυσικό αέριο και την πτώση της γερμανικής οικονομίας το επόμενο διάστημα...

Προφανώς το κομμάτι των επικοινωνιών και του διαδικτύου μπορεί να λυθεί σχετικά εύκολα με τις δορυφορικές επικοινωνίες και το δορυφορικό ή ασύρματο ιντερνετ.

Όσον αφορά την ενέργεια τη λύση σε αυτόν τον τομέα έρχονται να δώσουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Κάθε χώρα θα πρέπει να εξασφαλίσει την ενεργειακή της επάρκεια και αυτονομία. Πέρα από την εξόρυξη γαιανθράκων και την αποθήκευσή τους η πλέον σίγουρη και καθαρή περιβαλλοντικά μέθοδος ενεργειακής αυτονομίας είναι η εκμετάλλευση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

Οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά τα τελευταία 20 χρόνια έχουν εξελιχθεί απίστευτα και έχουν μπει στην καθημερινότητά μας. Το βασικό τους μειονέκτημα όμως, που παραμένει, είναι ότι δεν μπορεί κανείς να έχει την ενέργεια αυτή όποτε θέλει. Για παράδειγμα τον χειμώνα που θέλουμε να θερμανθούμε (τα επόμενα χρόνια κυρίως με ηλεκτρισμό) δεν έχουμε την ηλιοφάνεια που θέλουμε. Το βράδυ που χρειαζόμαστε φωτισμό δεν μπορούμε κατά παραγγελία να έχουμε άνεμο. Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η αποθήκευση ενέργειας!

Η αποθήκευση της ενέργειας από ΑΠΕ μπορεί να γίνει είτε με αντλησιοσταμίευση (κυρίως για υδροηλεκτρικά εργοστάσια) είτε με μεγάλες μπαταρίες.

Όσον αφορά τον οικιακό τομέα ένα σπίτι μπορεί να είναι πλήρως αυτόνομο και ανεξάρτητο ενεργειακά με ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό.

Φανταστείτε ιδανικά ένα σπίτι με δική του γεώτρηση, κήπους και οικόσιτα ζώα, δέντρα εσπεριδοειδών, δορυφορικό ιντερνετ και φυσικά αυτόνομα φωτοβολταϊκά. Ένα τέτοιο σπίτι δεν έχει να φοβηθεί καμία ενεργειακή ή γεωπολιτική κρίση!

Δείτε τιμές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα: