Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Αύξηση ισχύος Net Metering στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με εισηγήσεις του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ προς τη ΡΑΕ το αμέσως επόμενο διάστημα επίκειται αύξηση των ορίων ισχύος στις περιοχές της Πελοποννήσου και της Ηπείρου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα για σύνδεση νέων φωτοβολταϊκών έργων αυτοπαραγωγής (net metering/ virtual net metering) και έργων Ενεργειακών Κοινοτήτων, καθώς παρατηρείται έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο του ΑΔΜΗΕ για την Πελοπόννησο προβλέπει αναβάθμιση του συστήματος μεταφοράς με επέκταση της γραμμής των 400 kV. Το όριο ισχύος ανά εγκατάσταση netmetering – που σήμερα είναι στα 20 kW – θα αυξηθεί.

Στην Ήπειρο οι υποσταθμοί Ιωαννίνων Ι και Αράχθου έχουν κορεστεί. Το σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ προβλέπει αναβάθμιση των μετασχηματιστών των υποσταθμών γεγονός που θα δώσει δυνατότητα σύνδεσης νέων έργων ΑΠΕ.

Αντίστοιχες αυξήσεις ορίων ισχύος προβλέπονται και σε άλλες περιοχές της χώρας σύμφωνα με το σχέδιο ανάπτυξης δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ και το πλάνο ενίσχυσης του συστήματος μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ με αναβαθμίσεις και διασυνδέσεις νησιών.