Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Πλεονεκτήματα αυτόνομων φωτοβολταϊκών

Το πιο ανεξάντλητο και το μόνο ανεξάντλητο «καύσιμο» στην Ελλάδα είναι ο ήλιος. Η σκέψη που περνάει απ’ το μυαλό κάθε κατοίκου αυτής της χώρας, για ενεργειακή αυτονόμηση της κατοικίας ή της επιχείρησής του με τη βοήθεια του ήλιου, γίνεται πραγματικότητα με την εγκατάσταση ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος. Το αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα παρέχει ενεργειακή αυτονομία με τη δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας σε συσσωρευτές και εισάγει ένα νέο τρόπο ζωής, ανεξαρτησίας και  ξεγνοιασιάς.

Σταχυολογώντας τα βασικά πλεονεκτήματά του το αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα είναι:

Οικονομικό

Ο εγχώριος λιγνίτης εξαντλείται. Το εισαγόμενο πετρέλαιο είναι ένας αστάθμητος παράγοντας. Η αύξηση του κόστους του ρεύματος που συνεπάγεται η σύνδεση με τη ΔΕΗ οδηγούν στην ιδέα της απαλλαγής από τους μηνιαίους λογαριασμούς. Η εγκατάσταση ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος είναι μία λύση οικονομική, δεδομένης και της πτώσης των τιμών των φωτοβολταϊκών πάνελ με την πρόοδο της τεχνολογίας και την αύξηση της ζήτησής τους παγκοσμίως. Στην περίπτωση δε που η κατοικία ή η επιχείρηση είναι απομακρυσμένη από το δίκτυο και η διασύνδεσή της κοστίζει πολύ ακριβά, η απόσβεση της επένδυσης σε ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα για την ηλεκτροδότησή της ξεκινά απ’ την πρώτη μέρα λειτουργίας του συστήματος. Δείτε προσφορές για αυτόνομα φωτοβολταικα.

Αξιόπιστο

Όλα τα μεγέθη των καταναλώσεων μπορούν να στηριχθούν σε ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, είτε μία εξοχική κατοικία, είτε μία μόνιμη κατοικία, είτε μία αγροτική-κτηνοτροφική μονάδα, είτε ένα ξενοδοχείο, είτε οποιαδήποτε επιχείρηση, με εγκατάσταση σε στέγη ή ταράτσα ή έδαφος. Η ποιότητα των υλικών που θα επιλεγούν και η σωστή μελέτη-σχεδίαση-κατασκευή είναι οι κρίσιμοι παράγοντες για την αξιόπιστη λειτουργία κάθε συστήματος κάθε μεγέθους. Η MP-Energy έχοντας στο ενεργητικό της υλοποίηση και συντήρηση εκατοντάδων έργων, εγγυάται την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας από ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα.

Ευέλικτο

Το αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα είναι ανά πάσα στιγμή επεκτάσιμο. Όποτε και εφόσον ο χρήστης επιθυμήσει την ικανοποίηση μεγαλύτερων καταναλώσεων, υπάρχει η δυνατότητα για αναβάθμιση του συστήματος με προσθήκη πάνελ, ρυθμιστών φόρτισης, αντιστροφέων, μπαταριών. Υπάρχει επιπροσθέτως η ευχέρεια υποστήριξης του συστήματος από μία ντιζελογεννήτρια ή/και μία ανεμογεννήτρια. Μπορεί επίσης ο χρήστης να ξεκινήσει την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος με συσσωρευτές παραμένοντας συνδεδεμένος με τη ΔΕΗ και εν συνεχεία να διακόψει τη σύνδεση εάν το θελήσει με αύξηση της ισχύος του συστήματος.

Οικολογικό

Το θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος με εκμηδένιση της εξάρτησης από τους μη ανανεώσιμους και «βρώμικους» υδρογονάνθρακες δεν είναι μία αμελητέα παράμετρος. Συνεπάγεται ένα καλύτερο μέλλον για όλους και για τις επόμενες γενιές.