Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά στην υπηρεσία της παγκόσμιας Ειρήνης

Η βασική αιτία της φτώχειας, της ανεργίας και της ανισότητας στις αναπτυσσόμενες χώρες που προκαλεί τις μαζικές μεταναστευτικές ροές είναι η έλλειψη πρόσβασης στην ηλεκτρική ενέργεια. Στις χώρες αυτές η ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου μεταφοράς και διανομής σε εθνικό επίπεδο είναι αδύνατη καθώς τα κεφάλαια που απαιτούνται είναι τεράστια. Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα με αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες είναι η λύση που προκρίνεται για την ηλεκτροδότηση ολόκληρων χωριών, νοσοκομείων, σχολείων, γεωτρήσεων, αγροτικών εγκαταστάσεων, σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας.

Πρωτοπόρος στην προσπάθεια ανάπτυξης των μικρο-δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και διεσπαρμένης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων με μπαταρίες είναι η Διεθνής Οργάνωση Ανανεώσιμης Ενέργειας IRENA. H IRENA πρόσφατα διοργάνωσε τη Διεθνή Συνδιάσκεψη για την Εκτός-Δικτύου Ανανεώσιμη Ενέργεια IOREC. Σκοπός της συνδιάσκεψης η εξεύρεση πολιτικών και ευέλικτων χρηματοδοτικών εργαλείων για την επιτάχυνση της περαιτέρω εισαγωγής της αποθήκευσης ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες δεδομένου του ρυθμού αύξησης του πληθυσμού στις χώρες αυτές.

Δείτε όλες τις νέες προσφορές μας για αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα με έκπτωση έως -49%!

Η προβλεπόμενη ως εκ τούτου μείωση των τιμών των μπαταριών θα έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς της αποθήκευσης ενέργειας σε συσσωρευτές. Άλλωστε οι μπαταρίες είναι το κλειδί σύμφωνα με την παγκόσμια ενεργειακή επιθεώρηση του 2018 της Διεθνούς Οργάνωσης Ενέργειας (ΙΕΑ) για μία ομαλή ενεργειακή μετάβαση στην μηδενικού-άνθρακα εποχή. Με την αύξηση της διείσδυσης των φωτοβολταϊκών και αιολικών εγκαταστάσεων που προβλέπεται η εισαγωγή σε αυτές μονάδων αποθήκευσης θα μειώσει την τυχαιότητα της παραγωγής τους, θα αυξήσει την ευστάθεια των δικτύων και θα είναι ο ρυθμιστής για την έξυπνη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IRENA to 2017 προστέθηκαν αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος:

  • 206,2 MW στην Αφρική
  • 205,4 MW στην Ασία
  • 114,9 MW στη Μέση Ανατολή
  • 10,37 MW στη Λατινική Αμερική
  • 7,36 MW στην Κεντρική Αμερική

Μέχρι το 2016, περίπου 133 εκατομμύρια άνθρωποι εξυπηρετούνται από αυτόνομα/υβριδικά αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ περίπου 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι συνδέονται σε φωτοβολταϊκά μικρο-δίκτυα. Από το 2008 έως το 2016, ο αριθμός των ατόμων που συνδέονται σε μικρο-δίκτυα τριπλασιάστηκε σε σχεδόν 9 εκατομμύρια σε ολόκληρη την Ασία και αυξήθηκε έξι φορές σε 1,3 εκατομμύρια σε ολόκληρη την Αφρική. Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα δημιούργησαν 1.320.000 θέσεις εργασίας μόνο στη Νότια Ασία και την Ανατολική Αφρική.