Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Τεράστια αύξηση στη ζήτηση για "πράσινα" καταλύματα

Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γης 22α Απριλίου, o παγκόσμιος ταξιδιωτικός οδηγός Booking δημοσίευσε τα αποτέλεσμα της έρευνάς του για τα «πράσινα» καταλύματα. Η Booking καταγράφει την ανοδική τάση στο φαινόμενο του «πράσινου» τουρισμού με τους πολίτες του κόσμου να ενδιαφέρονται όχι μόνο για την ποιότητα των καταλυμάτων, τις τιμές και τις υπηρεσίες που παρέχουν αλλά και για το κατά πόσο αυτά είναι φιλικά προς το περιβάλλον, τάση που καταγράφεται και για τον ελληνικό τουρισμό.

Καταλύματα Airbnb απομακρυσμένα από το δίκτυο (off-grid) που μπορούν να τροφοδοτηθούν με ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα με μπαταρίες ελκύουν ιδιαιτέρως τους οικολογικά συνηδειτοποιημένους τουρίστες και τους προσφέρουν τη δυνατότητα διαμονής σε συνθήκες μακριά από τον πολύβουο πολιτισμό με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Δείτε όλες τις νέες προσφορές μας για αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα με έκπτωση έως -49%!

Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες μπορούν να λάβουν το ανάλογο σήμα "green hotel" με ένα φωτοβολταϊκό συμψηφισμού net metering μειώνοντας ταυτόχρονα τα λειτουργικά τους κόστη και αυξάνοντας τις κρατήσεις τους.

Δείτε όλες τις προσφορές μας για φωτοβολταικα net metering.

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα της Booking αποκαλύπτει ότι:

  • το 72% των ταξιδιωτών όλων των ηλικιών,
  • το 74% των ταξιδιωτών ηλικίας 45-55 ετών,
  • και το 71% των ταξιδιωτών της γενιάς των Millenians 
πιστεύουν ότι απαιτείται άμεση δράση για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής με επιλογές «βιώσιμων» καταλυμάτων που κάνουν χρήση ανανεώσιμων πηγών για την παραγωγή της ενέργειάς τους.

Οι «βιώσιμες» παραμονές αυξάνονται σε δημοτικότητα με:

  • το 70% των παγκόσμιων ταξιδιωτών να υποστηρίζουν ότι είναι πιθανότερο να κρατήσουν ένα κατάλυμα εάν γνωρίζουν ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον
  • και το 73% των παγκόσμιων ταξιδιωτών να σκοπεύει να μείνει τουλάχιστον μία φορά σε ένα «πράσινο» κατάλυμα ενώ σύμφωνα με την Booking είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά που καταγράφεται αυτή η ανοδική τάση για «πράσινο» τουρισμό- 62% το 2016, 65% το 2017 και 68% το 2018.

Προς την κατεύθυνση αυτή οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να μπορούν να αναγνωρίσουν τα «πράσινα» καταλύματα με κάποιο οικολογικό σήμα τονίζοντας και την ανάγκη για αντίστοιχες δράσεις των ταξιδιωτικών εταιριών να προμοτάρουν τις «βιώσιμες» επιλογές ταξιδιών και να παρέχουν συμβουλές για το πώς θα είναι πιο βιώσιμα τα ταξίδια τους καθώς εάν υπήρχε επιλογή για να αντισταθμιστεί το αποτύπωμα άνθρακα στα καταλύματα των διακοπών τους θα τα επέλεγαν.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη Booking σε δείγματα των αγορών της Βραζιλίας, του Καναδά, της Κίνας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ινδονησίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Μεξικού, της Ολλανδίας, της Νότιας Κορέας, της Ισπανίας, της Ταϊβάν, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Ισραήλ. Οι ερωτηθέντες ολοκλήρωσαν μια ηλεκτρονική έρευνα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2019.

H Booking ως παγκόσμιος ταξιδιωτικός ηγέτης δηλώνει ότι εξετάζει συνεχώς καινοτομίες στην πλατφόρμα της, από καταλύματα μέχρι εμπειρίες και μεταφορές, δοκιμάζοντας διαφορετικούς τρόπους για καλύτερη πληροφόρηση και υποστηρίζοντας τους πελάτες στις «βιώσιμες» επιλογές ταξιδιών τους.

φωτοβολταικα σε ξενοδοχειο

Από την τάση αυτή μπορεί να επωφεληθεί ιδιαίτερα ο Ελληνικός τουρισμός εκμεταλλευόμενος τον αέναο Ελληνικό Ήλιο.

  • Μεγάλα ξενοδοχεία με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού net metering για την αυτοπαραγωγή του ρεύματός τους,
  • Camping και ενοικιαζόμενα δωμάτια απομακρυσμένα από το δίκτυο που θα παράγουν ρεύμα μέσω αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος με μπαταρίες

διαφημίζοντας την οικολογικότητά τους δε θα περάσουν απαρατήρητα από το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό…

Δείτε παρακάτω αντιπροσωπευτικές προσφορές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά και net metering:

Η MP-Energy έχοντας τεράστια εμπειρία εκατοντάδων έργων σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα τύπου Airbnb εγγυάται την βέλτιστη λύση για το κατάλυμά σας. Καλέστε μας στο 2103217895 και ένα έμπειρος μηχανικός σε φωτοβολταϊκά συστήματα θα σας προτείνει την κατάλληλη επιλογή για την επιχείρησή σας.