Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Οι αυξήσεις της ΔΕΗ δεν

«Φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών αναμένεται να βάλουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που προανήγγειλε η κυβέρνηση. Το πακέτο διάσωσης της ΔΕΗ ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε προβλέπει αυξήσεις στην τιμή της κιλοβατώρας που θα φτάσουν ως και το 20%.

Τα τιμολόγια της ΔΕH διαμορφώνονται από 1η Σεπτεμβρίου ως εξής:

  • Για κατανάλωση έως 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο η νέα τιμή είναι 0,11058 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,0946 που είναι σήμερα
  • Από 2.000 κιλοβατώρες και πάνω η νέα τιμή διαμορφώνεται σε 0,11936 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,10252
  • Για το νυχτερινό ρεύμα η νέα τιμή διαμορφώνεται σε 0,07897 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,0661.

Ωστόσο «αλώβητες» αφήνει η άνοδος στο κόστος του ρεύματος τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις που θα εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό σύστημα αυτοπαραγωγής Net Metering καθιστώντας το την καλύτερη λύση απορρόφησης των συνεχών αυξήσεων των τιμών της ΔΕΗ.

Το Net Metering παράγει το μεγαλύτερο μέρος ή όλη την ενέργεια που απαιτείται με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει συμψηφισμό της καταναλισκόμενης ενέργειας με την παραγόμενη από το φωτοβολταϊκό σύστημα:

φωτοβολταικα net metering και αυξησεις ΔΕΗ

Το Net Metering με αυτό τον τρόπο αφαιρεί κιλοβατώρες από το λογαριασμό του ρεύματος και η αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας εφαρμόζεται σε ένα μικρό κλάσμα μόνο της κατανάλωσης αφήνοντας ανεπηρέαστους τους καταναλωτές-αυτοπαραγωγούς που βλέπουν το φωτοβολταϊκό σύστημα να δουλεύει γι’ αυτούς...

Το σχήμα συμψηφισμού net metering κάνει ενεργειακό και όχι λογιστικό συμψηφισμό. Το σύστημα συμψηφισμού με ταρίφα σε αντίθεση (το πρόγραμμα "φωτοβολταϊκά σε στέγες" που γνώρισε άνθηση στην Ελλάδα το 2011-2013) κάνει λογιστικό συμψηφισμό, δηλαδή η αμοιβή που προκύπτει από την εγχεόμενη στο Δίκτυο ενέργεια προκύπτει από την αφαίρεση του συνολικού τιμήματος του λογαριασμού από το γινόμενο της παραγόμενης ενέργειας με τη συμφωνηθείσα ταρίφα. Στο σχήμα αυτό λοιπόν οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μειώνουν αυτομάτως και το ποσό που πιστώνεται στους λογαριασμούς των "παραγωγών". Στο Net Metering που ο συμψηφισμός γίνεται σε kwh οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή της kwh αφήνει τον χρήστη αδιάφορα καθώς ο συμψηφισμός γίνεται σε ενεργειακό επίπεδο.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα φωτοβολταϊκά net metering καλέστε μας στο 2103217895.

Μπορείτε να δείτε προσφορές για net metering: