Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Αυτόνομο φωτοβολταϊκό για αντλία νερού - Ηλιακή Αντλία

Είναι πολύ συχνή η επιλογή ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος για αντλία νερού. Η άντληση νερού συχνά γίνεται σε κάποιο σημείο απομακρυσμένο από το Δημόσιο Δίκτυο και στην Ελλάδα η ηλιακή ενέργεια επιτρέπει την οικονομική χρήση του ήλιου για την άντληση του νερού με αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Ο μελετητής-μηχανικός για ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό για άντληση νερού πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο συστήματα:

1. Αυτόνομο φωτοβολταϊκό με μπαταρίες και αντιστροφέα ή

2. Αυτόνομο φωτοβολταϊκό με ηλιακή αντλία χωρίς μπαταρίες

Στην πρώτη επιλογή η άντληση μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή καθώς η ύπαρξη μπαταριών επιτρέπει την τροφοδότηση της αντλίας νερού από τις μπαταρίες ακόμη και χωρίς ηλιοφάνεια (συννεφιά, βροχή, βράδυ). Το βασικό μειονέκτημα φυσικά είναι το υψηλό κόστος.

Η δεύτερη επιλογή με ηλιακή αντλία είναι οικονομικότερη καθώς χρησιμοποιείται αντλία που δέχεται ως είσοδο μόνο φωτοβολταϊκά πάνελ χωρίς μπαταρίες. Το βασικό μειονέκτημα είναι ότι υπάρχει άντληση μόνο όταν υπάρχει επαρκής ηλιοφάνεια. Συνήθως χρησιμοποιείται με τη βοήθεια δεξαμενής η οποία γεμίζει όσο υπάρχει ηλιοφάνεια και με φυσική ροή γίνεται το πότισμα τις υπόλοιπες ώρες. Η ηλιακή αντλία λειτουργεί με DC τάση φωτοβολταϊκών χωρίς την ύπαρξη μπαταριών.

Για περισσότερες πληροφορίες για αυτόνομα φωτοβολταϊκά για άντληση νερού καλέστε μας στο 2103217895. 

Δείτε τιμές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα: