Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Qcells QPeak Duo

Αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα φωτοβολταϊκά πλαίσια παγκοσμίως είναι το Qcells Qpeak Duo. Η απόδοσή του φτάνει σε επίπεδα φωτοβολταϊκών για δορυοφρικές εφαρμογές ενώ η αξιοπιστία του είναι ασύγκριτη. 
 
Η MP-Energy έχοντας εγκαταστήσει εδώ και αρκετούς μήνες (ίσως τα πρώτα πανευρωπαϊκώς Qcells Qpeak Duo) σε πολλά αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα αλλά και net metering μπορεί να εγγυηθεί ότι η απόδοση του συγκεκριμένου πλαισίου ξεφεύγει από τα μέχρι τώρα δεδομένα (σε επόμενο άρθρο μας θα παρουσιάσουμε δύο συστήματα ίδια ισχύος σε διπλανά κτίρια με το ένα να παράγει 14kwh ημερησίως και το άλλο 18kwh!!!).
 
Δείτε παρακάτω μετικά από τα χαρακτηριστικά του φωτοβολταϊκού Qcell Qpeak Duo:
  • Half cell monocrystalline

Το φωτοβολταϊκό πλαίσιο QCells QPeak Duo G5 είναι μονοκρυσταλλικό πάνελ με μισές κυψέλες (half cell monocrystalline). Σε σχέση με το πάνελ των ολόκληρων κυψελών το half cell monocrystalline χωρίζεται σε δύο μισά, πάνω και κάτω1, και οι 60 ολόκληρες κυψέλες χωρίζονται σε 60+60 μισές κυψέλες αντίστοιχα στα δύο μισά του πάνελ. Οι 60 μισές κυψέλες του πάνω μισού είναι συνδεδεμένες σε σειρά μεταξύ τους, όπως και οι 60 του κάτω μισού, και οι δύο σειρές είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους παράλληλα2. Ακολουθεί απεικόνιση του πάνελ των μισών κυψελών3: 

qcells qpeak duo

  • Αυξημένη απόδοση

Τι επιτυγχάνεται με αυτή τη συνδεσμολογία? Το ρεύμα που παράγουν οι μισές κυψέλες είναι το μισό αυτού των ολόκληρων κυψελών. Με βάση την εξίσωση: (Απώλειες ισχύος) = (Ρεύμα)2 × (Αντίσταση) , οι απώλειες ισχύος μειώνονται κατά 75%.

Το «μισό ρεύμα» κάθε κυψέλης οδηγεί στη δυνατότητα χρησιμοποίησης στενότερων ρευματοσυλλεκτών4  μικρότερης αγωγιμότητας. Περισσότεροι – 6 συγκεκριμένα – στενότεροι ρευματοσυλλέκτες χωροθετούνται σε μικρότερη απόσταση μεταξύ τους σε σχέση με το πάνελ ολόκληρων κυψελών. Αυτό οδηγεί στη μείωση της αντίστασης στη ροή των ηλεκτρονίων εντός της κυψέλης του ημιαγώγιμου υλικού του πυριτίου προς τους ρευματοσυλλέκτες, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση της απόδοσης του πάνελ.

Συγκεντρωτικά, το μονοκρυσταλλικό πάνελ μισών κυψελών έχει απόδοση αυξημένη έως και 10% σε σχέση με το πάνελ ολόκληρων κυψελών. Πιο συγκεκριμένα, στις ίδιες διαστάσεις – 1 × 1,7 μέτρα – το QPeak Duo G5 μπορεί να παράξει έως και 330W.

  • Καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλής ακτινοβολίας

Χρησιμοποιώντας περισσότερους στενότερους ρευματοσυλλέκτες, η διαθέσιμη επιφάνεια για την απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας αυξάνεται. Η απόσταση που διανύουν τα ηλεκτρόνια προς τους ρευματοσυλλέκτες μειώνεται, γεγονός που αυξάνει και την ταχύτητα απορρόφησης της ηλιακής ακτινοβολίας. Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση και γρηγορότερη ενεργοποίηση του πάνελ σε συνθήκες χαμηλής ακτινοβολίας.

  • Μεγαλύτερη απόδοση σε συνθήκες σκίασης

Με χωρισμένο το πάνελ στα δύο και την αντίστοιχη συνδεσμολογία που έχουμε απεικονίσει, εάν σκιαστεί για κάποιο λόγο ένα απ’ τα δύο μισά, το άλλο μισό συνεχίζει να παράγει ρεύμα κανονικά. Στο πάνελ ολόκληρων κυψελών σκίαση ενός μέρους του επηρεάζει ολόκληρο το πάνελ μειώνοντας κατά πολύ περισσότερο την απόδοσή του.

qcells qpeak duo

  • Μεγαλύτερη αντοχή

Χωρίζοντας στα δύο τις κυψέλες, μειώνεται η «ευαίσθητη» επιφάνεια εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες ζημιάς από ένα πολύ ακραίο χαλάζι για παράδειγμα.

  • Αισθητική

Μη αμελητέο είναι και το γεγονός της ωραίας εμφάνισης του πάνελ μισών κυψελών, σε συνδυασμό και με το ενιαίο σκούρο χρώμα του κρυστάλλου πυριτίου υψηλής καθαρότητας.