Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα - Κίνδυνοι - Συμβουλές

Οι προσφορές σε έτοιμα αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα είναι μία συνηθισμένη τεχνική που οι εταιρείες πώλησης εξοπλισμού φωτοβολταϊκών εκθέτουν τα προϊόντα τους σε συνθέσεις έτοιμων πακέτων. Η MP-Energy έχοντας μελετήσεις χιλιάδες περιπτώσεις αυτόνομων φωτοβολταϊκών και έχοντας κατασκευάσει εκατοντάδες έργα αυτόνομων συστημάτων έχει σταχυολογήσει τις βασικότερες ανάγκες χαρακτηριστικών περιπτώσεων και έχει παραθέσει δεκάδες προτάσεις για αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα.

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα έχουν το πλεονέκτημα ότι βοηθούν τον ενδιαφερόμενο να συνδυάσει εύκολα τα επιμέρους προϊόντα ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος, να βρεί το σύστημα που του ταιριάζει και να υπολογίσει σύντομα το κόστος που θα απαιτηθεί για την ηλεκτροδότηση του ακινήτου του με ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό.

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα όμως κρύβουν δυσκολίες και κινδύνους που το παρόν άρθρο μας θέλει να σημειώσει.

1. Δεν είναι όλοι οι ενδιαφερόμενοι ειδήμονες ώστε να μπορούν να καταλάβουν και να συγκρίνουν δύο παρόμοια πακέτα από διαφορετικές εταιρείες. Δύο πακέτα μπορεί να αναγράφουν 3kwh το ένα όμως μπορεί να έχει αντιστροφέα καθαρού ημιτόνου και το άλλο όχι. Το ένα να έχει μπαταρίες 2βολτες και το άλλο 12βολτες. Το ένα να έχει ρυθμιστή MPPT (έξυπνο) και το άλλο PWM (τεχνολογία του 1980).

2. Δεν μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταλάβουν τις τεχνικές εκείνες λεπτομέρειες που καθορίζουν πιό αυτόνομο φωτοβολταϊκό πακέτο τους ταιριάζει. Για παράδειγμα ένα χρήστης που θέλει 2kwh ημερησίως για φθινόπωρο-χειμώνα (γιατί θέλει να τροφοδοτήσει μία αγροικία κατά το μάζεμα των ελιών) θα πρέπει να επιλέξει ένα σύστημα με τουλάχιστον 4 φωτοβολταϊκά των 280Watts και να τα τοποθετήσει με κλίση 40 μοίρες, ενώ κάποιος που απαιτεί 2kwh για το τροχόσπιτό του το καλοκαίρι θα πρέπει να επιλέξει ένα σύστημα με το πολύ 2 πάνελ των 280Watts και να τα τοποθετήσει σε οριζόντια κλίση.

3. Δεν είναι το ίδιο εύκολο να συγκρίνει κανείς δύο αυτονομα φωτοβολταικα πακέτα με την ίδια δυναμικότητα (πχ 2000VA αντιστροφέας, 4 πάνελ των 280Watts, 12 μπαταρίες 500Ah C120, 1 ρυθμιστή mppt 50A), αν δεν γνωρίζει την αξιοπιστία των επιμέρους υλικών και τις εγγυήσεις τους. Υπάρχει για παράδειγμα αντιστροφέας καθαρού ημιτόνου 2000Watts με ενσωματωμένο φορτιστή 50Α για τα φωτοβολταϊκά και φορτιστή μπαταριών από γεννήτρια που κοστίζει 500-600ευρώ επιπλέον ΦΠΑ ενώ η αντίστοιχη επιλογή με Victron Multiplus 2000 και victron bluesolar MPPT 50A και οθόνη ξεπερνά συνολικά τα 1300ευρώ επιπλέον ΦΠΑ. 

4. Πολλά αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα (κυρίως από eshop χωρίς πραγματική έδρα, τηλέφωνο κλπ.) δεν περιλαμβάνουν εγκατάσταση, after sales εξυπηρέτηση και εγγυήσεις.

Για να αποφύγετε τις παραπάνω κακοτοπιές, αφού φυσικά ενημερωθείτε για τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα όλων των εταιρειών, επικοινωνήστε με μία έμπειρη εταιρεία ή μηχανικό αυτόνομων φωτοβολταϊκών που εμπιστεύεστε ή κυρίως σας συστήσανε άλλοι ικανοποιημένοι πελάτες ώστε να συνθέσετε το αυτόνομο φωτοβολταϊκό που σας ταιριάζει με τα υλικά που μπορείτε ανα αντέξετε οικονομικά και τα οποία θα ηλεκτροδοτήσουν αξιόπιστα τις ανάγκες σας για "μιά ζωή".

Οι προσφορές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα της MP-Energy περιλαμβάνουν αξιόπιστα προϊόντα επώνυμων εταιρειών του χώρου των αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων και περιλαμβάνουν την Εγκατάσταση από ιδιόκτητο συνεργείο μας με συνεχή παρουσία του ιδιοκτήτη της MP-Energy δρ. ΕΜΠ Μιχαήλ Πέτσιου.