Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

No1 επιλογή στη Γερμανία για το 2018 τα φωτοβολταϊκά πάνελ Qcells

Το υψηλότερο μερίδιο στην ηλιακή αγορά της Γερμανίας το 2018 ανακοίνωσε ότι πέτυχε η Q-CELLS μεταξύ όλων των εταιρειών κατασκευής φωτοβολταϊκών πλαισίων. Η επίδοση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα στοχευμένων πολιτικών της Q-CELLS στη συγκεκριμένη υψηλών απαιτήσεων αγορά, που έχει υιοθετήσει κανονισμούς για εγκαταστάσεις με πάνελ υψηλής απόδοσης και υπηρεσίες εξατομικευμένες στον κάθε πελάτη, καθώς αυξάνεται συνεχώς η επιρροή της φωτοβολταϊκής ενέργειας στην ενεργειακή μετάβαση και τον εξηλεκτρισμό της παραγωγής που στη συγκεκριμένη χώρα επιταχύνεται.

Η ηλεκτροπαραγωγή από φωτοβολταϊκά στη Γερμανία τείνει να γίνει πιο ανταγωνιστική από τον άνθρακα και το φυσικό αέριο. Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Ενέργειας (IEA) και το Κέντρο για τα Φωτοβολταϊκά Πυριτίου του Fraunhofer η ηλεκτροπαραγωγή από φωτοβολταϊκά ανήλθε στο 6,1% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το 2017, ενώ η ηλεκτροπαραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας συνολικά έφθασε το 33,6%. Ιδιαίτερη ανάπτυξη παρουσιάζει η αγορά της αποκεντρωμένης ηλεκτροπαραγωγής με φωτοβολταϊκά κατά το σχήμα της αυτοπαραγωγής και ιδιοκατανάλωσης όπου οι κατοικίες και οι επιχειρήσεις παράγουν το ρεύμα που καταναλώνουν.

Η Q-CELLS βασισμένη στην τεχνολογία Q.ANTUM και την τεχνολογία μισών κυψελών έχει βελτιώσει την ισχύ αιχμής αλλά και τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία των πάνελ της ικανοποιώντας τα αυστηρά πρότυπα του τυπικού Γερμανού καταναλωτή. Η Q.ANTUM τεχνολογία, ξεκινώντας από την τεχνική της παθητικοποίησης του εκπομπού και της οπίσθιας όψης PERC, παρέχει μία σειρά από επιπρόσθετα χαρακτηριστικά σε σχέση σε τα άλλα PERC πάνελ που αφορούν στην αντιμετώπιση των εκφυλιστικών φαινομένων, που μακροπρόθεσμα μπορεί να μειώσουν την απόδοση των πάνελ, PID, LID και LeTID.

Επιπροσθέτως η Q-CELLS παρουσίασε μία νέα υπηρεσία, το Q.HOME, μία ολοκληρωμένη ενεργειακή λύση για την οικιακή αγορά που συνδυάζει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας για το νοικοκυριό, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης ενέργειας. Εξάλλου με το Q.FLAT παρέχει βολική λύση στους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές συντελώντας στη μείωση του χρόνου και του κόστους φωτοβολταϊκής εγκατάστασης χωρίς αντιστάθμισμα στην αξιοπιστία.

Mέσω του προγράμματος Q.PARTNER έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο πωλήσεων ανά την Ευρώπη που έπαιξε κομβικό ρόλο στην πρωτιά στη Γερμανική αγορά. Μόνο στη Γερμανία, 640 συνεργαζόμενες εταιρείες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα για να επωφεληθούν από τη συνεργασία με την Q-CELLS, που εκτός από το διορατικό μάρκετινγκ που έχει οδηγήσει στην κατάκτηση του 80% της ευρωπαϊκής αγοράς, προσφέρει ένα σύνολο υπηρεσιών έως και εκπαίδευση εγκαταστατών φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με το pv-magazine, η Q-CELLS πέτυχε το υψηλότερο μερίδιο και στην ηλιακή αγορά των ΗΠΑ, για εγκαταστάσεις σε οικιακούς καταναλωτές, το τρίτο τρίμηνο του 2018.

  • Η Q-CELLS στην Ελλάδα

H Q-CELLS ανακοίνωσε σήμερα τη συμμετοχή της σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα αυτοπαραγωγής και ενεργειακού συμψηφισμού net metering στην Ελλάδα. Πρόκειται για έργο εγκατεστημένης ισχύος 500kWp στο εργοστάσιο της Exalco Aluminium στην Λάρισα, μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στη χώρα. Το έργο εγκαταστάθηκε σε μόλις δύο μήνες και η Exalco με αυτό τον τρόπο δηλώνει την πρόθεσή της να δώσει τον τόνο για επιτάχυνση αντίστοιχων έργων στην πορεία της Ελλάδας προς την ενεργειακή μετάβαση.

Για την συγκεκριμένη εγκατάσταση επιλέχθηκαν πάνω από 1.750 πολυκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πλαίσια Q.PLUS-G4.3. Τα Q.PLUS-G4.3, πλαίσια 60 κυψελών με αιχμή ισχύος 290Wp, αποτελούν μια ευέλικτη και αξιόπιστη λύση για παραγωγούς που θέλουν εγγυημένες μακροπρόθεσμες αποδόσεις, με εξαιρετική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και δύσκολα κλίματα και ταυτόχρονα χαμηλό θερμοκρασιακό συντελεστή.

Ανάλογα έργα net metering, που θα βοηθήσουν τις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις να μειώσουν δραστικά τους λογαριασμούς του ρεύματος, μαζί με τις ανταγωνιστικές διαδικασίες των feed-in-tariff έργων και το θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων, με όριο ισχύος το 1MW, αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην φωτοβολταϊκή αγορά.