Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

680.000 αυτόνομα φωτοβολταϊκά σε σπίτια εγκαταστάθηκαν το 2019

Αλματώδης άνοδος για τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα το 2019 με πάνω από 680.000 αυτόνομα φωτοβολταϊκά εγκατεστημένα σε σπίτια παγκοσμίως. Δείτε τιμές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά.

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας του Παγκόσμιου Συνδέσμου για τον Αυτόνομο Φωτισμό (GOGLA) για την ανάπτυξη των αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων με μπαταρίες παγκοσμίως. Το 2019 ήταν χρονιά άνθησης της ηλεκτροδότησης εκτός δικτύου, ενώ ο Σύνδεσμος αναμένει αυξητική τάση και τα επόμενα χρόνια. Περιοχές όπου το δίκτυο είναι ανύπαρκτο στηρίζονται στην αυτόνομη ρευματοδότηση με μπαταρίες, δίνοντας βιώσιμη, αξιόπιστη και οικονομική λύση καθώς η ανάπτυξη ηλεκτρικού δικτύου μεταφοράς και διανομής θα απαιτούσε τεράστια κεφάλαια.

Η επιτάχυνση της οικονομίας των αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων κινείται από την Ασία και την Αφρική, περιοχές που μαστίζονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η ανάπτυξη της αυτόνομης ηλεκτροδότησης στις περιοχές αυτές ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων αναιρώντας σημαντικά και το φαινόμενο της μετανάστευσης.

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε όλο τον κόσμο:

  • εγκαταστάθηκαν 680 χιλιάδες αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα σε σπίτια
  • πωλήθηκαν 2,8 εκατομμύρια αυτόνομα φωτοβολταϊκά φωτιστικά
  • πραγματοποιήθηκαν 600 χιλιάδες εγκαταστάσεις αυτόνομου φωτοβολταϊκού φωτισμού
  • οι πωλήσεις των ηλιακών προϊόντων από φωτισμό μέχρι ψυγεία και αντλίες νερού άγγιξαν τα 4,1 εκατομμύρια
  • ενώ η ισχύς των ηλιακών προϊόντων ανήλθε στα 41 ΜεγαΒάτ
ανοδος αυτονομα φωτοβολταικα

Πολύ σημαντική είναι η συνεισφορά των αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων στην άνοδο της ποιότητας ζωής τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως αφού, σύμφωνα με τον GOGLA, από τον Ιούλιο του 2010 απέκτησαν πρόσβαση στον ηλεκτρισμό 280 εκατομμύρια άνθρωποι και δημιουργήθηκε επιπρόσθετο εισόδημα 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η αποφυγή των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου υπολογίζεται σε 66,6 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα.

Αν σας ενδιαφέρει να ενημερωθείτε για αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα ή σχετικά με τιμές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά καλέστε μας στο 2103217895.