Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Νέες ταρίφες για οικιακά φωτοβολταϊκά στέγης από φυσικά πρόσωπα

Με νέα Υποργική Απόφαση στις 26 Μαρτίου του 2020 το Υπουργείο Ενέργειας δίνει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στις στέγες των κατοικιών τους μέχρι 6kwp με σταθερή ταρίφα 8,70cents/kwh.

Και ενώ 31/12/2019 είχε κλείσει το κεφάλαιο "φωτοβολταικά σε στέγες" που επί μία σχεδόν δεκαετία έδωσε οικονομική στήριξη σε πολλούς Έλληνες που εγκατέστησαν φωτοβολταϊκά στα σπίτια τους, το νέο πρόγραμμα έρχεται να βοηθήσει σε μία νέα περίοδο οικονομικής και όχι μόνο αβεβαιότητας.

Δείτε τιμές για οικιακά φωτοβολταϊκά στέγης με ταρίφα.

Πάνω κάτω τα φωτοβολταϊκά είναι πλέον γνωστά στο ευρύ κοινό, είναι επίσης γνωστό ότι ειδικά τα φωτοβολταϊκά σε σπίτια είναι μία ασφαλής και αφορολόγητη επένδυση. Επίσης, είναι γνωστά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η διαδικασία και οι αποδόσεις.

Συνοπτικά:

1. Δικαιολοηγτικά - Προυποθέσεις: Ιδιοκτησια κτιρίου από τον αιτούντα (συμβόλαιο αγοράς-κτήσης), έγγραφη άδεια από συνοδιοκτήτες, κοινό όνομα στον μετρητή της ΔΕΗ και στην αίτηση, οικοδομική άδεια, νομιμότητα κτιρίου. Τεχνικά θα πρέπει το κτίριο να έχει ικανό εμβαδόν στέγης ή ταράτσας (για 6kwp περίπου 30-40 τετραγωνικά στέγη ή 40-50 τετραγωνικά ταράτσα), νότιο προσανατολισμό και μηδενικές σκιάσεις.

2. Διαδικασία: Γίνεται αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ, πληρώνεται η προσφορά σύνδεσης, υπογράφεται Σύμβαση Σύνδεσης με ΔΕΔΔΗΕ, υπογράφεται Σύμβαση Συμψηφισμού με τον Πάροχο (ΔΕΗ) και τέλος ενεργοποιείται το φωτοβολταϊκό.

3. Απόδοση επένδυσης: Ένα φωτοβολταϊκό 6kwp κοστίζει περίπου 7.500-8.500€ (με το ΦΠΑ, με την Εγκατάσταση) και αποδίδει ετησίως 9.500kwh δηλαδή 800-850€ καθαρά. Εγγυημένη απόδοση λοιπόν πάνω από 10% για 25 χρόνια χωρίς φορολογία!