Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Νέες επιδοτήσεις για άρδευση με φωτοβολταϊκά για αγρότες

Εντός του έτους ανοίγει νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων για χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην άρδευση γεωργικών εκμεταλλεύσεων από αγρότες.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα ανάμεσα σε άλλες επενδυτικές δαπάνες (στάγδην άρδευση, γεωτρήσεις, γεννήτριες κα) αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών είτε αυτόνομων είτε διασυνδεδεμένων.

Αυτόνομο φωτοβολταϊκό θα επιλέξει ένας αγρότης που δεν έχει διασύνδεση με το Δημόσιο Δίκτυο και θα εγκαταστήσει ένα φωτοβολταϊκό με μπαταρίες το οποίο θα μπορεί να τροφοδοτήσει την αντλία του για τις ώρες που επιθυμεί σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται όσο απομακρυσμένος και αν είναι από το ηλεκτρικό ρεύμα της ΔΕΗ. Σε αυτή την περίπτωση πρίν καλέσετε την εταιρεία φωτοβολταϊκών που θα σας δώσει προσφορά θα πρέπει να γνωρίζετε την ισχύ της αντλίας σας και το χρόνο λειτουργίας της καθημερινά (όλες τις εποχές του έτους). Δείτε μελέτη αυτόνομου φωτοβολταϊκού για γεώτρηση.

Διασυνδεδεμένο φωτοβολταϊκό συμψηφισμού (net metering) θα επιλέξει ο αγρότης που έχει σύνδεση με το Δημόσιο Δίκτυο και θέλει να μειώσει τα δυσβάσταχτα κόστη των λογαριασμών ΔΕΗ. Σε αυτή την περίπτωση πρίν καλέσετε την εξειδικευμένη εταιρεία φωτοβολταϊκών που θα συνεργαστείτε θα πρέπει να γνωρίζετε πόσες kwh ( κιλοβατώρες) καταναλώνει η αντλία σας ετησίως.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι επιλέξιμες δαπάνες και το ύψος που δικαιολογεί το πρόγραμμα (σχόλιο: τα κοστολογικά ύψη είναι απόλυτα λογικά για τις επενδύσεις αυτές!).

επιδοτηση φωτοβολταικα αρδευση

Για κάθε επιπλέον πληροφορία σχετικά με φωτοβολταϊκά συστήματα για αγρότες και τις νέες επιδοτήσεις μη διστάσετε να μας καλέστε στο 2103217895.