Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Καύσωνας, φωτοβολταϊκά και... μπαταρίες...

Οι πρωτοφανείς καύσωνες που διανύουμε το καλοκαίρι του 2021 δεν μπορούν παρά να προκαλούν ανησυχία σε όλους μας. Οι προβλέψεις των επιστημόνων για συνεχείς και μεγάλης διάρκειας καύσωνες από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο και το υπολογιζόμενο κόστος για τη χώρα μας το οποίο μέχρι το 2100 θα ανέρχεται σε 700δις (!!) δεν μπορεί παρά να μας αφυπνίσει!

Αυτές τις μέρες τρια πράγματα απασχολούν όλους μας:

1. Αν θα αντέξει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας την τεράστια ζήτηση (τουρίστες μαζί με αυξημένη χρήση κλιματισμού - βλ 2007 με τους καμμένους μετασχηματιστές την 3η ημέρα του καύσωνα).

2. Τον κίνδυνο που θα διατρέξουμε από τις πυρκαγιές που συνήθως ακολουθούν (ξηρασία + μελτέμι. βλ. 2007 Ηλεία).

3. Και πιο μακροπρόθεσμα πού θα οδηγήσει η κλιματική αλλαγή? Το λιώσιμο των πάγων? Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας? Πώς θα είναι το Ναύπλιο σε 50 χρόνια? Ο Πειραιάς? Η Πάτρα? Η Θεσσαλονίκη?

Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ των ΑΠΕ η λύση εδώ και δεκαετίες είναι μία:

Αναστροφή άμεσα της κλιματικής αλλαγής πρίν να είναι αργα!

Πώς θα γίνει αυτό? Φυσικά μειώνοντας τους ρύπους οι οποίοι προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου που συμβάλει στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και φέρνει ακραία καιρικά φαινόμενα, θανάτους, απώλεια περιουσιών και τεράστιο οικονομικό κόστος για την ανθρωπότητα (κάποιοι μιλάνε και για αφανισμό αλλά κατά την άποψη του γράφοντος είτε η ανρθωπότητα θα αντιδράσει όπως κάνει πάντα στις μεγάλες στιγμές είτε ο ίδιος ο πλανήτης θα βρεί τους ομιοστατικούς εκείνους μηχανισμούς για να ισορροπήσει την κατάσταση...).

Πώς θα μειωθούν οι ρύποι σε έναν πλανήτη που διαρκώς αυξάνεται πληθυσμιακά? Που διαρκώς ζητάει όλο και περισσότερα αγαθά και τρόφιμα? Που διαρκώς καταναλώνει όλο και περισσότερη Ενέργεια?

Ο μόνος τρόπος είναι να παραχθεί ενέργεια χωρίς καύση υδρογονανθράκων και κατά συνέπεια χωρίς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η Επιστήμη και η Τεχνολογία έχουν βρεί τον τρόπο! Ο Ήλιος, ο Άνεμος, η δύναμη των Κυμάτων, του Νερού κλπ αποτελούν τη λύση!

Ακόμη και βραχυπρόθεσμα να δούμε τα παραπάνω προβλήματα οι ΑΠΕ δίνουν λύσεις.

Γιατί φοβόμαστε το black out τη νύχτα? Μα γιατί δεν υπάρχουν φωτοβολταϊκά! (το είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός). Ποιά είναι η λύση? Οι ανεμογεννήτριες! Δεν έχει άνεμο? Έχεις τα υδροηλεκτρικά! Δεν φτάνουν? Ήρθε η σειρά των μπαταριών

Αν κάθε σπίτι έχει 10kwh αποθηκευμένες έχει καλύψει τις ανάγκες κλιματισμού για το βράδυ του καύσωνα και έτσι το δίκτυο δεν θα πιεστεί καθόλου...

Η ανθρωπότητα πρέπει να αντιδράσει άμεσα, να προετοιμαστεί καθώς μέχρι να αντιστραφεί η κλιματική αλλαγή το κόστος που θα πληρώσει είναι μεγάλο. 

Η Ελλάδα είναι τυχερή στην ατυχία της. Έχει την ατυχία να βρίσκεται στην Εύκρατη ζώνη που θα πληγεί ιδιαίτερα από καύσωνες αλλά έχει την τύχη να έχει πλεονάζον αιολικό και ηλιακό δυναμικό! Ήρθε η ώρα οι κυβερνήσεις αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά να πάρει την κατάσταση στα χέρια του...