Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Απάτη στα φωτοβολταϊκά

φωτοβολταικα απατηΔυστυχώς όπως σε όλα τα επαγγέλματα, οι απάτες δεν λείπουν και από τον τομέα των φωτοβολταϊκών. Πέρα από τις κεκαλλυμένες απάτες με προϊόντα χαμηλής ποιότητας (συνήθως με την επωνυμία "solar") από ανατολικές χώρες (προφανώς δεν περιλαμβάνεται η Ιαπωνία σε αυτές), πρόσφατα παρουσιάστηκε εταιρεία που αντιγράφει την εξωτερική εμφάνιση γνωστών και ποιοτικών προϊόντων για αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα της εταιρείας Victron Energy, τα οποία μάλιστα τα παρουσιάζει ως προϊόντα σε έκπτωση εμφανίζοντας ως αρχική τιμή μία τιμή υψηλή κοντά σε αυτή του αντίστοιχου προϊόντος της Victron (σημείο που αποδεικνύει νομικά και δόλο)!

Στο παράδειγμα της  διπλανής φωτογραφίας η εξωτερική εμφάνιση του ρυθμιστή φόρτισης παραπέμπει στον Victron Bluesolar MPPT με μόνη διαφορά ότι λείπει το λογότυπο της Victron. Το γεγονός αυτό αποτελεί αντιγραφή βιομηχανικού σχεδίου και κλοπή βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Το χειρότερο όμως είναι ότι παρουσιάζεται με δόλο και σκοπό εξαπάτησης του καταναλωτικού κοινού ως αρχική τιμή μία τιμή κοντά στην τιμή καταλόγου της εταιρείας victron, γεγονός που αποδεικνύει τον δόλο και την πρόθεση παραπομπής του καταναλωτικού κοινού στο αντίστοιχο προϊόν της victron.

H Victron Energy έχει κινηθεί διεθνώς νομικά και σύντομα και στη χώρα μας, καθώς τα προϊόντα αυτά αποτελούν πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία και η διακίνηση προϊόντων "μαϊμού" υπόκειται πέραν από τις αστικές αξιώσεις και σε ποινικές ευθύνες.

Και μην ξεχνάτε το Solar δεν αποτελεί διακριτικό τίτλο (εμπορικό σήμα ή επωνυμία), solar απλά σημαίνει στα αγγλικά ηλιακό (μία λέξη  χωρίς διακριτική δύναμη που ουδέποτε θα μπορούσε να αποτελέσει κατοχυρωμένη επωνυμία σοβαρής εταιρείας).

Για τους παραπάνω λόγους ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας να έχουν τεταμένη την προσοχή τους καθώς "ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός".

Δείτε προσφορές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά με Αυθεντικά προϊόντα της Victron Energy.