Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Τερματισμός δασμών για Κινέζικα πάνελ

Σύμφωνα με το Solar Magazine οδεύουμε προς άρση των δασμών στις εισαγωγές Κινέζικων φωτοβολταϊκών πλαισίων και μάλιστα έχει οριστεί και η ημερομηνία ισχύος του νέου μέτρου να είναι η 3η Σεπτεμβρίου 2018.

Ως γνωστόν την τελευταία πενταετία υπήρχε ελάχιστη τιμή πώλησης των φωτοβολταϊκών πλαισίων προερχόμενων από την Κίνα με στόχο την προστασία των Ευρωπαϊκών κατασκευαστών φωτοβολταϊκών πλαισίων.

Ήταν μία περίοδος που η ραγδαία πτώση των τιμών των φωτοβολταϊκών πάνελ και η πτώση ζήτησης στην Ευρώπη είχαν "γονατίσει" τις Ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής φωτοβολταϊκών πάνελ. Επιπλέον οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής πάνελ είχαν τα εργοστάσιά τους στην Ευρώπη με τα υψηλά κόστη εργασίας, φόρων κλπ.

Τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά:

1. Η ζήτηση για φωτοβολταϊκά έχει πάλι ανέβει στην Ευρώπη με αποτέλεσμα οι ελάχιστες Ευρωπαϊκές εταιρείες να μην μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση.

2. Το 90% των Ευρωπαϊκών εταιρειών έχει μεταφέρει την παραγωγή σε χώρες μακριά από την Ευρώπη (Μαλαισία, Κορεά, Ινδία κα.) μειώνοντας το κόστος τους και αυξάνοντας την ικανότητάς τους να ανταγωνιστούν τα Κινέζικα προϊόντα.

3. Οι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών που διατηρούν εργοστάσια στην Ευρώπη απευθύνονται σε συγκεκριμένη πελατεία υψηλής ποιότητας και με ψηλές τιμές η οποία είναι υπεραρκετή να καλύψει την παραγωγή τους.

Η άρση των δασμών στα εισαγώμενα Κινέζικα φωτοβολταϊκά πλαίσια θα έχει θετικές και αρνητικές συνέπειες:

1. Είναι λογικό ότι οι χαμηλές τιμές των Κινέζικων πάνελ θα ρίξουν επακολούθως και τις τιμές σε όλα τα υπόλοιπα πλαίσια γεγονός που άμεσα θα αυξήσει την αγορά των φωτοβολταϊκών και θα καταστήσει προσιτά τα φωτοβολταϊκά σε μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

2. Στα μειονεκτήματα της απόφασης είναι ο κατακλυσμός της αγοράς από χαμηλής τιμής και συνάμα χαμηλής ποιότητας πάνελ.

Η μοναδική προστασία για τον καταναλωτή είναι η επιλογή έμπειρων εταιρειών στο χώρο που μπορούν να εμπνεύσουν την εμπιστοσύνη στο κοινό που θα επιλέξουν για εσάς τα ποιοτικότερα φωτοβολταϊκά πλαίσια στις καλύτερες τιμές σε σχέση με την αξιοπιστία και την αποδοτικότητά τους.

H MP-Energy με πολυετή εμπειρία και εκατοντάδες έργα στον χώρο των φωτοβολταϊκών μπορεί να εγγυηθεί την βέλτιστη ποιότητα και αξιοπιστία στις καλύτερες τιμές.


Προηγούμενο άρθρο