Καλέστε μας 210 3217895 για δωρεάν μελέτη & προσφορά

Εντός δεκαημέρου οι αιτήσεις για net metering στη ΔΕΗ | MP-Energy

04-Φεβ-2015

Σύμφωνα με πληροφορίες της MP-Energy εντός δεκαημέρου θα έχει σταλεί εγκύκλιος στις κατα τόπους ΔΕΗ και σύντομα θα δέχονται αιτήσεις για αυτοπαραγωγή.

Μετά από 2 χρόνια αναμονής, η Υπουργική Απόφαση για την αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά (netmetering) υπεγράφη.

Με την αυτοπαραγωγή δίνεται το δικαίωμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, η ενέργεια των οποίων αφαιρείται από την κατανάλωσή σας, ενώ παραμένετε συνδεδεμένοι με τη ΔΕΗ.

net metering ΔΕΗ αιτησεις

Μαζί με άλλες χρεώσεις που αφαιρούνται η εξοικονόμηση είναι περίπου στα 19λεπτά η κάθε kWh. Για παράδειγμα ένα μέσο σπίτι με 7-8.000kWhκατανάλωση, τοποθετώντας ένα φωτοβολταϊκό 5kWp (απαιτούμενο εμβαδό περίπου 40-50τμ), το οποίο κοστίζει περίπου 6.500€+ΦΠΑ, μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 1.500€ ετησίως για 25 χρόνια. Η απόσβεση γίνεται σε λιγότερο από 5 χρόνια χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις από το κράτος (πχ μείωση αποζημίωσης αφού είναι «ενεργειακός» ο συμψηφισμός σε kWhκαι όχι «λογιστικός» σε €).

Η μέγιστη ισχύς που μπορεί να τοποθετηθεί είναι 20kW (10kwγια μη διασυνδεδεμένα νησιά) ή το μισό της συμφωνημένης ισχύος για επιχειρήσεις (πχ ένα ξενοδοχείο με συμφωνημένη ισχύ 200kWμπορεί να τοποθετήσει μέχρι 100kWpφωτοβολταϊκά).

Ένα σύστημα αυτοπαραγωγής μπορεί να τοποθετηθεί από τον ιδιοκτήτη ή ακόμη και από τον ενοικιαστή κατοικίας ή επιχείρησης σε στέγη, δώμα ή και στον κήπο, επί εδάφους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στις σχετικές σελίδες μας παρακάτω:

Αυτοπαραγωγή Με Φωτοβολταϊκά

Net Metering

Η MP-Energyμε αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά των φωτοβολταϊκών την τελευταία δεκαετία, με εκατοντάδες υλοποιημένα έργα εγγυάται την εγκατάσταση ενός αξιόπιστου φωτοβολταϊκού συστήματος, με τα πιο αξιόπιστα υλικά, στις καλύτερες τιμές.

net metering ΔΕΗ

Δείτε τις τρέχουσες προσφορές της εταιρείας μας παρακάτω:

Προσφορές για Net Metering

Για κάθε πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Ν. Πέτσιος, Δρ ΕΜΠ 

Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Γεν. Δ/ντης